Drapsalarm etter likfunn i bygård

 

 

Natt til onsdag jobbet krimteknikere fra Oslo politidistrikt i en bygård på Fredensborg for å sikre spor etter det som kan være et drap

FREDENSBORG: Politiet fikk melding om likfunnet ved 19.30-tiden tirsdag kveld.

Liket ble funnet i Schandorffsgate 4, som er er botiltak for rusmisbrukere, like ved Deichmanske bibliotek og Svenska Margaretakyrkan Stedet drives av Kirkens Bymisjon. Ifølge Dagbladet bodde ikke den døde i bygget.

– Vi har fått bekreftet at den døde ikke er personen som leier denne boligen av oss. Alle de 11 beboerne og våre ansatte som jobber der er midlertidig overført til andre botilbud i forbindelse med politiets etterforskning, sier informasjonssjef Per Frogner i Kirkens Bymisjon til Dagbladet.

Noen uker siden

Mye tyder på at liket har ligget i leiligheten en stund, antakelig noen uker.

– Liket bærer preg at det har ligget en stund. Vi vet ikke hvor lenge, men det dreier seg i hvert fall om noen uker, sier vaktleder Jon Rune Lande ved kriminalvakta til VG Nett.

Dødsårsaken og identiteten til den døde er ikke kjent, men politiet jobber med saken. Flere av beboerne har vært inne til avhør. Ingen er pågrepet i saken.

– Ikke unaturlig

Ifølge Per Frogner i Kirkens Bymisjon er det ikke unaturlig at ingen ansatte har oppdaget at det var en død person i en av leilighetene, selv om vedkommende skulle ha ligget i leiligheten en stund.

– Det er voksne personer med bakgrunn fra rusmiljøer som leier av oss. Vi driver ikke behandling, men booppfølging for våre leietakere etter individuelle avtaler. Det betyr blant annet at våre ansatte ikke tar seg inn i leilighetene på egen hånd, sier Frogner til Dagbladet.

Politiet holder pressebrief om saken klokken 1300. Vi kommer tilbake med mer da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag