RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsoffer advart før drapet

Mannen som tirsdag ble funnet drept i et parkeringshus på Grønland i Oslo, skal ha blitt advart om at noe kom til å skje. En kvinne og to menn er siktet i saken.

SENTRUM: De tre siktede er en norsk-vietnamesisk kvinne, en norsk-vietnamesisk mann og en norsk mann, ifølge Dagbladet. To av dem er samboere, ifølge VG.

Drapsofferet var selv tidligere frikjent for et drapsforsøk og for erstatningsplikt, melder VG. Avisen skriver at den 44 år gamle mannen i dagene før drapet ble advart om at noe kunne skje han, og at han måtte være på vakt.

Advarselen skal være knyttet opp mot miljøet rundt en mann i 30-årene som drapsofferet i fjor vinter ble frikjent for å ha forsøkt å drepe.

– Det er en kjent sak i vietnamesermiljøet at han fikk trusler og var lite ute, i frykt etter frifinnelsen i vinter, sier advokat Fridtjof Feydt til avisen.

Advokat Fridtjof Feydt representerer enken til den drepte 44-åringen.

Les også: Ni pågrepet etter parkeringshusdrap

Hevnteori

Han ble først dømt til seks års fengsel for drapsforsøk på en mann i det samme miljøet, men ble så sent som i januar frifunnet da han anket saken inn for lagmannsretten. Domstolen sa det ikke var noen bevis som knyttet ham direkte til drapsforsøket, som skal ha skjedd med to stikk i brystet med en spiss gjenstand.

Natt til tirsdag ble 44-åringen funnet død i et parkeringshus på Grønland.

Feydt vil ikke spekulere på hvilket motiv som kan ligge bak drapet, men sier likevel at han går ut fra at en hevnteori er noe politiet arbeider ut ifra.

Ni siktet

En kvinne og to menn er siktet for drapet på den 44 år gamle norsk-vietnameseren på Grønland. Seks andre som er pågrepet i saken, er siktet for etterfølgende bistand.

Advokatene John Christian Elden og Svein Holden, som representerer to av de drapssiktede, sier deres klienter stiller seg uforstående til siktelsen.

Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken for 44-åringen, men sa tirsdag at det er klart de står overfor en drapssak.

Etterlyser bil

Politiet gikk onsdag også ut med ønske om opplysninger eller observasjoner av en sølvgrå metallic BMW stasjonsvogn 525 som settes i forbindelse med drapet. Bilen, som hadde en skiboks på taket, ble funnet utbrent på en parkeringsplass utenfor kjøpesenteret Romerikssenteret på Kløfta tirsdag kveld.

– Observasjoner av bilen og eventuelt personer i tilknytning til denne er av stor interesse i etterforskningen av drapet, opplyser politiet i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere