RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Den italienske 47-åringen skal ha hatt på seg kvinneklær og en blond parykk.
Den italienske 47-åringen skal ha hatt på seg kvinneklær og en blond parykk. Foto: Politiet

Drapssiktet i kvinneklær pågrepet

Sist oppdatert:
Politiet vil mandag avhøre den 47 år gamle italieneren som er siktet for drap og drapsforsøk på Etterstad i Oslo.

De vil også fortsette rundspørringene i nabolaget.

Avhøret av siktede og den foreløpige obduksjonsrapporten blir det sentrale i dag, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til NTB mandag morgen.

Hun sier den foreløpige obduksjonsrapporten sannsynligvis vil foreligge i løpet av dagen, men at det er for tidlig å si om politiet vil si noe om innholdet i den.

– I tillegg vil vi fortsette rundspørringen i området, for det var en del folk som ikke var hjemme søndag kveld, sier Metlid.

Den siktede vil tidligst kunne framstilles for varetektsfengsling tirsdag, dersom det blir aktuelt.

Alvorlig skadd

Lørdag ble to menn funnet alvorlig skadd i oppgangen til leiligheten sin på Etterstad i Oslo. Den ene av de skadde, en 40 år gammel mann, døde senere på sykehus.

Tilstanden til samboeren hans, en 35 år gammel mann, blir betegnet som alvorlig, men stabil.

– Vi snakket noe med ham søndag, men vet ikke når vi får gjort det igjen. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, og politiet må forholde seg til hva legene sier, forklarer Metlid.

Den 47 år gamle italieneren som nå er siktet for drap og drapsforsøk, ble pågrepet av politiet i Oslo sentrum sent søndag kveld. Pågripelsen skjedde innendørs og uten dramatikk, ifølge politiet.

Politiet på stedet der to personer skal være knivstukket lørdag kveld.

Ventet i trappeoppgangen

Ifølge TV 2 sto den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet, da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de to kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

– Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Dette har trolig skjedd i forbindelse med at de har kommet hjem fra reise. Begge var påført omfattende skader, sa Metlid til NTB søndag.

Drapsmannen skal ha vært kledd i kvinneklær da angrepet fant sted: en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke. Klærne ble senere funnet i terrenget ved Alnaelva.

Naboer i lavblokken på Etterstad forteller til VG at de så «kvinnen» flykte nedover trappene.

– Håret så uekte ut, sier en kvinne som bor på stedet.

Mannen som er pågrepet, har bodd og arbeidet i Oslo. Han skal tidligere ha hatt en relasjon til den skadde 35-åringen. Ingen av de involverte i saken er kjenninger av politiet. (©NTB)
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere