RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet løslates fra varetekt


Det var i dette garasjenalegget på Hoff at Vegard Bjerck ble funnet drept i desember i fjor.
Det var i dette garasjenalegget på Hoff at Vegard Bjerck ble funnet drept i desember i fjor.
Den 42 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på Vegard Bjerck (43) på Skøyen i Oslo i fjor, ble løslatt fra varetektsfengsel torsdag.

SKØYEN: I et rettsmøte torsdag ble det bestemt at 42-åringen som er siktet for forsettlig drap på Vegard Bjerck (43), blir løslatt fra varetekt.

Politiet ba om fire nye uker i varetekt med brev- og besøksforbud for mannen i rettsmøtet, men retten mener at det ikke er skjellig grunn til mistanke. Derfor besluttet retten i en kjennelse at mannen måtte løslates.

Politiet har bedt om oppsettende virkning, som innebærer at mannen ikke vil slippe ut før anken behandles i lagmannsretten. Det skjer trolig over helgen.

– Ifølge dommeren virket det ikke sannsynlig at min klient har rukket å utføre et drap i løpet av den tiden han har hatt til rådighet, sier advokat Knut Lindboe, som er 42-åringens forsvarer, til TV2Nyhetene.no.

I kjennelsen heter det at retten ikke finner at det foreligger skjellig grunn til mistanke, og at det derfor ikke er grunn for retten til å gå inn på øvrige fengslingsvilkår.

Retten sier at det i denne saken er foretatt en del etterforskning siden sist uten at dette har endret grunnlaget for mistanke i særlig grad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere