*Nettavisen* Nyheter.

Dressur og sprang i Maridalen

Maridalsjenta Lise Marie Lørenskogen (13) har ridd siden hun var 2 år (!), og med Tingeling (araber/welch) vant hun 60 cm sprangkonkurransen på lørdag. – “Løypa” var ikke så vanskelig, men kjempegøy å vinne!. Kanskje stiller vi i 80 cm neste gang, sier hun. Foto: Kristin Tufte Haga

På lørdag arrangerte Maridalen Hestesportklubb stevne, og allerede neste måned har den ferske klubben planer om nytt ridestevne.

STED: Hestesportklubben, som er rundt ett år gammel - les tidligere sak på www.nab.no - er veldig fornøyd med oppmøtet til ridestevnet på Hauger Gård i Maridalen nå på lørdag - både når det gjelder startende og publikum.

Både dressur og sprang

– Det var 19 ekvipasjer - rytter og hest - som startet. Flere av disse startet i både dressur og sprang. Dette var et treningsstevne som bare klubbens medlemmer kunne starte i. Medlemmene fikk stevneerfaring og vi som arrangører kunne øve oss i å avholde stevner. Og vi fikk med oss mange gode erfaringer videre, forteller Gunhild Thingelstad i klubben.

Langveisfra

Men det kom også ryttere og hester langveisfra.

– Det stemmer at det var to ekvipasjer fra Nesodden som meldte seg inn i klubben for å være med på dette stevnet. Veldig morro å se folk så interresserte og engasjerte. I tillegg var det veldig gøy å se den gode støtten alle ga hverandre. Selv om man startet i samme klasse eller kom fra andre staller, så støttet alle hverandre!

Nytt stevne på gang

Og klubben ligger på ingen måte på latsiden - allerede neste måned kan det skje ting.

– Vi håper å arrangere et nytt stevne i oktober, da vil også andre kunne melde seg på. Men det avhenger av noen godkjenninger vi ikke har fått svar på ennå. Ellers skal vi avholde “Grønt kort-kurs” i november. Grønt kort er noe man må ha for å kunne starte hos andre klubber og på større stevner, ifølge Gunnhild.

Resultater fra lørdag finnes på www.mhsk.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.