RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drev cannabisfabrikk


 
 
Med 285 cannabisplanter i stua påsto to karer at de bare produserte til eget bruk.

GRØNLAND: Produksjonen ble avslørt i desember 2007 og nylig ble to 25 år gamle karer dømt i Oslo tingrett. Hovedmannen fikk fengsel i ett år og seks måneder hvorav ni måneder er betinget, mens den andre fikk 360 timers samfunnstraff.

Cannabisproduksjonen fant sted i en leilighet i Hollendergata på Grønland og foregikk etter det politiet kan bevise fra sommeren 2007 fram til politiet slo til i desember. Det ble beslaglagt 285 planter, frø, profesjonell plantebelysning, vanningsanlegg, vifter, varmepumper og plantegjødsel. Det ble også beslaglagt en bøtte marihuanastilker som veide 2,3 kilo, rundt 300 gram marihuana som hang til tørk og 111,5 gram ferdig vare.

Hovedmannen hevdet at det ble dyrket til eget bruk. Den andre 25-åringen var ikke veldig aktiv i produksjonen men han sto som leietaker og fikk "utbytte" i form av marihuana.

Hovedmannen ble også dømt for salg av marihuana og de to karene får rundt 50.000 kroner inndratt, fordi politiet mener pengene stammer fra salg.

Det ble også beslaglagt et elektrosjokkvåpen, tilhørende hovedmannen i leiligheten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere