Gå til sidens hovedinnhold

Drikker mest

Studentene i Oslo drikker mer enn resten av landets befolkning.

Oslo: 655 studenter ved Universitetet i Oslo har deltatt i en ny spørreundersøkelse om bruk av alkohol og andre rusmidler, røyking og pengespill.
Oslostudentene drikker seg fulle hver tolvte dag og de over 25 år er verst ifølge Aften. Oslostudentene mellom 25 og 29 år drikker oftest og mest i landet. Hver fjerde dag drikker de litt og hver tolvte dag blir de fulle. Ukentlig drikker hver oslostudent i denne aldersgruppen seks halvlitere. Dette er to halvlitere mer enn samme aldersgruppe i resten av landet.
- Tilgjengeligheten er ekstra høy i Oslo. Det, i kombinasjon med at det er blitt en kultur hvor alkohol også blir benyttet til hverdags, er trolig årsaken til at oslostudentene drikker mer, sier sosialantropolog Ellen Marie Tefre, som er en av forskerne bak rapporten, til Aften.
Undersøkelsen viser at studentene ikke drikker oftere enn før, men de drikker mer hver gang de drikker. Oslostudentene drikker i dag mer enn en flaske vin hver tredje gang de tar seg en fest. For ti år siden drakk de tilsvarende bare hver fjerde gang de drakk.
I tillegg til å drikke mer, drikker også studentene over en lengre periode av livet. I dag er alkoholkonsumet blant oslostudentene mellom 25-29 år høyere enn for dem mellom 20-24 år. Dette gjelder også mannlige studenter mellom 30-35 år. For ti år siden var alkoholkonsumet for de eldre studentene 36 prosent lavere enn i dag.
Leder Heine Skipenes i studentparlamentet synes det er bekymringsfullt at alkoholkonsumet blant studenter er økende. Han mener Studentforeningen i Oslo må ta noe av skylden.
- Det er dessverre et overfokus på alkohol i studietiden. Det henger blant annet sammen med at Studentforeningen belager mye av sine inntekter på alkohol. Det gjør at det ofte blir mye fokus på alkohol på ulike arrangementer, sier Skipenes, som mener antallet alkoholfrie arrangementer må økes.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar