Drikking og hærverk

Tåsen skole og Korsvolltoppen barnehage har måttet ut med til sammen 170 000 kroner i høst til reparasjoner etter hærverk. Fylla har skylda.

Nordre Aker: - Det vi opplever i bydel Nordre Aker, særlig i helgene, er ungdom som drikker alkohol og konsekvensene av drikkingen. Ungdommene utsetter seg for farer i påvirket tilstand. Jentene kan bli utnyttet og gjøre ting de ellers ville hatt sperrer på å gjøre, og guttene havner oftere i slagsmål, informerer politibetjent Mona Westheim fra forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon.

Forfalsker ID-kort

- Vi er veldig interessert i å finne ut hvor ungdommene får tak i alkoholen, og minner både eldre venner og foreldre om at det er straffbart å gi ungdom under 18 år alkohol. Et tips til foreldrene er å sjekke podenes ID-kort Det er en del forfalskning av disse. Kjenner noen til utsalgssteder som ikke ivaretar aldresgrensen for salg av alkohol, tar vi gjerne imot tips. Unge reagerer ulikt på alkohol, og nå når vinteren er i anmarsj er det ikke noe særlig å bli liggende i grøftekanten. Dette er noe leverandørene av alkohol til de under 18 år bør merke seg, sier Westheim.
De mest populære møtestedene i høst har vært områdene rundt Tåsen skole, Frysja, rundt Seven Eleven på Grefsen, Korsvolltoppen barnehage, "Tyskertoppen" og Kebabkiosken ved Tåsensenteret. Unge helt ned til 12 års-alderen er sett i forbindelse med helgefesting her.

Ufarlig politi

Tåsen skole har hittil i år brukt 70 000 kroner av sitt budsjett på å reparere etter ruteknusing og rydding av flaskeskår. Korsvolltoppen barnehage har i år måttet ut med 100 000 kroner etter hærverk.
- Etter hjemme-alene-fester har vi også sett store ødeleggelser. Foreldrene bør følge litt bedre med på hva ungdommene foretar seg, og dobbeltsjekke overnattingssteder med foreldrene i huset, mener Westheim.
- For ungdommer som opplever å ha en fest som kommer ut av kontroll, kan vi bare oppfordre om å ta kontakt med voksne eller ringe politiet før det går helt over styr. Hvis vi blir oppringt, og har tid og mulighet til å komme, vil vi prate med ansvarlig for festen, ringe foreldre eller andre pårørende. Dersom vi ikke får tak i voksenpersoner sender vi saken videre til barnevernsvakta. Det er ikke farlig å ringe oss, det kommer ikke på rullebladet. Men det blir registrert hos oss, og tatt frem ved en eventuell gjentakelse, informerer politibetjenten.
- Ellers vil jeg si at Nordre Aker bydel er en veldig hyggelig bydel å jobbe i, avslutter Westheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.