RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drillo-erfaring på Furuset

Da Rune Titlestad så Furuset for første gang, ble han skremt av den dårlige kvaliteten. Men nå ser bergenseren som har trener D-kurs og har blitt trent av Drillo, potensiale i sjettedivisjonslaget.

Furuset/Ullevål: Ifjor rykket Furuset herrene ned fra femte- til sjette divisjon, og det var da oppmann Mads K. Kleppe sørget for at Titlestad tok over roret i klubben.
Levde av treneryrket
- Han maste på meg i hele fjor. Jeg svarte nei og nei, men da han begynte med masingen igjen etter nyttår, bestemte jeg meg for å bistå litt. Du kan godt si at dette er en kollegial vennetjeneste, ler Titlestad som har trent på alle nivåer fra første- til sjettedivisjon i sin trenerkarriere.
I ti år levde bergenseren av treneryrket, men som trener for et sjettedivisjonslag må han ha jobb ved siden av. Dagene tilbringer Titlestad på Ullevål Stadion i Idrettsforbundets lokaler. Der jobber han med barneidrett.
Mens oppmann Kleppe håper treneren med d-kurs vil føre klubben opp ett par divisjoner, mener Titlestad det først og fremst er viktig å få orden og struktur i klubben, og med hovedfokus å ha det gøy.
- Det å ha det gøy er viktigst, men det blir fort gøy når man mestrer ting.
Med på laget har Titlestad fått svigersønnen sin. Iren, Erik Duffy, som har 30 u-landskamper for Irland, og et prøvespill i Blackburn bak seg.
- Jeg lurte han med, men han er bare med for å ha det gøy. Senest i går sa han til at meg at hvis det ble for seriøst, slutter han.
Ganske så dårlige
Men Titlestad innrømmer at han ble lettere sjokkert da han overvar den første kampen til sjettedivisjonslaget i februar.
- Ja, man kunne bli skremt. De var ganske så dårlige, mener Titlestad som så Furuset tape 0-6 mot Hellerud.
- Men jeg så at det var noen fotballspillere der, fortsetter Titlestad som til tross for dårlig kvalitet ikke gir opp.
- På dette nivået er det lett å forbedre laget med bare noen få grep.
Ser resultater
Og etter kun én måned som trener i Furuset, begynner Titlestad allerede å se resultater. Flere spillere møter opp på trening, og i løpet av de tre treningskampene Titlestad har ledet fra sidelinja har det blitt to uavgjorte og en seier. I den siste kampen vant laget 10-3. Ved pause stod det 8-1, og da byttet Titlestad likesågodt ut hele laget.
Titlestad har treningsutdannelsen sin fra Idrettshøyskolen. Han har hatt både Nils Arne Eggen og Drillo som veilder, og Titlestad kan bekrefte at Eggen ikke er av den stille typen.
- Han snakket vel i 59 minutter, så fikk vi det siste minutt til å si noe, humrer Furusettreneren som hadde Drillo som lærer på Idrettshøyskolen. Men det blir neppe noe Drillo-fotball på Furusetgutta denne sesongen.
- Jeg er veldig inspirert av hollandsk fotball, men Drillo lærte meg å strukturere laget defensiv.
Og før sesongstart har Titlestad taktikken klar for sine elever.
- Vi skal prøve å rulle ball og utnytte den teknikken guttene har. Titlestad har bare avtale om å trene Furuset denne sesongen, men som trener har han én ambisjon - nemlig at noe skal ligge igjen etter han i klubbene han trener. Og da spørs det om ikke den kollegiale vennetjenesten blir forlenget enda noen sesonger. Ballen har ligget død på Furuset lenge nok.

Ja, man kunne bli skremt. De var ganske så dårlige
Jeg er veldig inspirert av hollandsk fotball, men Drillo lærte meg å strukturere laget defensiv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere