Gå til sidens hovedinnhold

Dritt lei bæsj i buskene

Tiggerne bruker Valkyrie plass som toalett. Nabo fortviler, mens politiet etterlyser offentlig toalett.

MAJORSTUEN: Ivar Bratland er nabo til Valkyrie plass og kan fra sin balkong se rett ned på plassen.

Det jeg ser er at tiggere samler seg der om morgenen. Her gjør de morgenstellet sitt, sier han.

Bratland forteller at morgenstellet blant annet går ut på å gjøre ifra seg, rett og slett sette seg i buskene for å bæsje.

Jeg ser dette fra terrassen. Det er grusomt. Ofte er det barn på plassen som leker gjemsel i hekkene. At folk bruker hekkene som toalett er ekkelt, sier naboen.

Grisete morgenstell

Bratland forteller også at parken ofte ser ut som en søppelplass.

Tiggere setter seg for å spise frokost i parken. Når de er ferdige, kaster de ikke søppelet etter seg. De lar det ligge, og når de går ut for å tigge ser stedet ut som en søppelplass, sier Bratland, som omtaler «morgenrutinene» som et griseri.

Søppel trekker rotter. Det går jo aldri en politimann forbi lenger, så man får vel ikke gjort så mye. Det irriterer meg at det ikke skjer noe, sier naboen.

Offentlige toaletter

Majorstua politistasjon har ikke fått henvendelser om dette, men stasjonssjef Dagfinn Kalvdal vet at dette har vært et problem andre steder i bydelen.

Kommer vi over dette, så tar vi tak i det. Men jeg kan ikke love at vi kan stå og vente på synderne om morgenen, for å ta dem på fersken, sier Kalvdal.

Han oppfordrer kommunen til å komme på banen med offentlige toaletter.

Så vidt jeg vet er det kun et offentlig toalett. Her kan kommunen ta initiativ til å etablere flere, sier stasjonssjefen.

Dette er ulovlig og bør anmeldes. Det er ingen unskyldning for å gjøre fra seg i buskene. Det finnes toaletter i Frognerparken de kan benytte, sier byrådsleder Erling Lae.

Han sier til Lokalavisen at han skal ta opp saken med politiet i et møte han skal ha med dem om kort tid.

Reklame

Hva skjer dersom man vinner 925 millioner?