RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drives av nysgjerrighet


Helen Staubo føler hele tiden hun lærer noe nytt. Foto: Elisabeth C. Wang
Helen Staubo føler hele tiden hun lærer noe nytt. Foto: Elisabeth C. Wang
Enneagrammet gir økt menneskeforståelse og mindre risiko for misforståelser, sier NLP/HR Coach Helen Staubo.

SJØLYST: Modellen og verktøyet Enneagrammet tar for seg ni ulike personlighetstyper og gir en kartlegging av menneskers dypereliggende motiver for deres handlinger.

Staubo hørte selv om metoden for fem år siden og tok deretter utdannelse i Enneagrammet ved Makani Academy.

Jeg er opptatt av at vi alle er lærlinger på livets vei. Det som driver meg er å hjelpe mennesker. Og jeg har selv erfart at bruk av Enneagrammet blant annet kan styrke et parforhold, sier hun.

Kommunikasjon

Staubo mener det i hovedsak dreier seg om større forståelse og toleranse i forhold til andre mennesker og en selv.

Du får muligheten til å kommunisere med mennesker på en annen måte samt å forstå dine og andres handlingsmønstre bedre. . I arbeidslivet er det også et fint redskap for å sette sammen team. Men, det er ikke snakk om å sette noen i bås, det er viktig, sier Staubo.

Påvirkning

De ni typene i Enneagrammet gis navn som beskriver noe av typens karakteristika. Eksempler på dette er perfeksjonisten, hjelperen, romantikeren, iaktageren, skeptikeren og eventyreren. Selv mener Staubo hun er type to, hjelperen.

Vi har helt klart litt av alle disse typene i oss, men det er gjerne en type som utmerker seg ved spesielle personlighetstrekk, hva som motiverer eller eventuelt hindrer din utfoldelse. Vi har ulike overbevisninger og forskjellige ting vi er redde for. Dette er med på å påvirke at typene reagerer forskjellig under press og har hver sin utviklingsvei for å oppnå balanse i livet, sier Staubo.

Er du positiv?

Hun stod selv mellom to til tre uliker typer etter å ha lest boken. Så fikk hun et spørsmål som gjorde det hele klart.

Jeg fikk spørsmålet om jeg var grunnleggende positiv og da var svaret helt klart ja. Dette er noe av det som kjennetegner min type, sier hun.

Staubo bruker stadig Enneagrammet i sitt arbeid som coach og sier selv hun stadig lærer noe nytt.

Hver type har flere nyanser, og undergrupper. Mennesker innenfor de ulike typene kan være svært forskjellige. Jeg undres stadig over menneskers mangfold, dybde og bredde, sier hun.6. november er det informasjonsmøte om Enneagrammet i Sporveisgaten 29. Helen Staubo holder også Enneagram intro kurs 6.-7. desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere