RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmekombo'n


RASK: Med VW Concept Bluesport er det mulig å kombinere gleden over rå ytelser med et forholdsvis troverdig miljøengasjement.
RASK: Med VW Concept Bluesport er det mulig å kombinere gleden over rå ytelser med et forholdsvis troverdig miljøengasjement.
Det er lov å tenke på miljøet og samtidig drømme om herlige sportsbiler. Men hva gjør du når lommeboka verken strekker til elbilen Tesla eller plug-in hybride Fisker Karma?

Volkswagen har svaret. Bilen heter så langt VW Concept Bluesport, sparker fra med 180 rene dieselhester og råsterke 350 Nm i drakraft, samtidig som den slurper mindre diesel enn en liten Toyota Yaris.

0,43 liter på mila

Bilen skal nøye seg med 0,43 liter/mil og 113 gram CO2/km oppgir VW. Alt tyder på at sportsbilen dukker opp hos en VW-forhandler nær deg i 2012.

Bluesport klarer med god margin EUs 2015-krav til utslipp, men tar deg likevel til 100 km/t på 6,6 sekunder. Samtidig fyller den "må ha"-kravet: Det hjelper nemlig ikke om en bil er aldri så miljøvennlig om den ikke samtidig appellerer til forbrukerne og regnes som attraktiv.

Porsche-gen

Med Bluesport trekker VW veksler på historien. For mange vil huske 1970-årenes Folke-Porsche (914), roadsteren med midtmotor fra VW. Det ruller fortsatt noen av dem på norske veier. Se nøye på Bluesport, og du ser med en gang likheten.

Mange vil samtidig mene at dette er VWs svar på Porsche Boxter, og gjerne det: Motoren står på tvers mellom setene og bakhjulene, det er bagasjerom både foran og bak, og bilen sjaltes naturligvis via en dobbeltkløtsjet girkasse (DSG)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere