RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmemulighet for Flaa


Einar Flaa skal delta på verdens største klubbfestival med The Einar Flaa Academy og helt nytt materiale.
Einar Flaa skal delta på verdens største klubbfestival med The Einar Flaa Academy og helt nytt materiale. Foto: Foto: Privat
Einar Flaa har blitt tatt ut til å delta på festivalen Canadian Music Fest (CMF) i mars. – Dette er en drømmemulighet! smiler han.

OPPSAL: Den kanadiske festivalen har med over 800 artister. Store navn som Janet Jackson, Good Charlotte, Melissa Ethridge og J. Mascis (Dinosaur Jr.) er bare noen av trekkplastrene, til det som regnes som verdens største klubbfestival.

– Dette er som storebroren til By:Larm. Når det er så stort, kan man lett drukne, men om man bruker tid på forhånd til promotering, kan man gjøre seg bemerket, forteller Einar til dittOslo.no.

Akustisk lydbilde

Han stiller under navnet The Einar Flaa Academy og tar blant annet med seg tre musikere fra Oslo Kammerorkester og en korist til Canadas største by. De skal spille en eller to kvelder på små og mellomstore scener i Toronto i perioden 9.-13. mars.

- Det blir noe saksofon, synther og klokkespill, men et akustisk lydbilde, forklarer han.

Hør låta «Laila» her:

Listen!

 

Trodde det var spam

– Hvordan ble du plukket ut til å delta på denne musikkfestivalen?

– Det virker som norske artister får en del oppmerksomhet i utlandet. De som booker festivalen er innom diverse nettsider som MySpace etc. Jeg har også vært i bransjen lenge, så det kan ha vært noen av kontaktene mine som har tipset dem om å høre på meg. Plutselig dumpet det ned en kontrakt i postkassa. Det tok lang tid før jeg åpnet den, for jeg trodde det var spam. Først da jeg fikk en oppfølgingsmail om jeg ville være med, skjønte jeg hva det var, ler han.

Norske artister, som Ingrid Olava, har tidligere fått sitt gjennombrudd ved deltakelse på CMF.

Nye sanger

Med til Canada tar han med seg helt nytt materiale.

– Jeg har jobbet med en ny plate i omtrent et år, så dette kom veldig beleilig. Jeg rekker å få med noen biter ned og har ettersendt noen låter til arrangøren. Om jeg ikke rekker å få gitt ut plata her i Norge før jeg reiser, er ikke det så farlig. Jeg er i dialog med et plateselskap og vi skal ha noen møter.

Visepop

Han beskriver musikken sin som grünerbasert, lavmælt visepop om natur og mellommenneskelige relasjoner. Einar synger på engelsk, men er inspirert av artister som Cornelis Vreeswijk, Ulf Lundell og Halvdan Sivertsen. Arrangøren beskriver Einars musikk til å være i sjangeren indie, med referanser til navn som Andrew Bird, Bon Iver og Jeff Buckley.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere