RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scenevante elever: Musikk i beste Abba-stil da Ullevål-elevene entret scenen på Marienlyst. Alle foto: Anders Jørstad
Scenevante elever: Musikk i beste Abba-stil da Ullevål-elevene entret scenen på Marienlyst. Alle foto: Anders Jørstad

Drømmemusikalen

Ullevål-elever tolket, sang, danset, spilte, diktet og filmatiserte drømmer på en svært kreativ og underholdende måte.

MARIENLYST: En drøm kan være så mangt, og det samme kan man trygt si om musikalen "Drømmer" som 7.-klassingene fra Ullevål skole serverte på Marienlyst skole sist uke.

Venner og familie fylte storsalen nærmest til randen og ble tatt med på en reise fra 1800-tallets utvandring til den amerikanske drømmen sjøveien, til et drømmelaboratorium anno 2046.

Spennende arbeid

Siden tidlig i høst har iherdig arbeid med kulisser, manus, skuespill og musikk vært en del av skolehverdagen til de 67 elevene på 7.-trinn.

Men Solveig Ylva Dagsdottir, Hedda Dahlstrøm, Olav Espenes og August Christensen mener at prosessen også har vært veldig spennende.

Vi har sett stykker som 7.-klassinger før oss har satt opp, og som vi har blitt veldig inspirert av, mener Solveig Ylva, som synes det har vært moro å få være med å arbeide med sangtekster og manus til den drømfylte musikalen.

Hedda, Olav og Christian sier seg enige, men legger til at alle tekstene som skulle sitte gjorde dem smånervøse før de skulle gå i ilden premièrekvelden.

Kjente drømmer

Men tekstene og replikkene satt som smurt helt fra starten av da samtlige elever entret scenegulvet og fylte salen med den egenkomponerte og vakre sangen "Drømmer".

Forestillingen fortsatte med sang og imitasjoner av kjente artister, der fremføringen av ABBAs "I have a dream" fikk fram melankolien i publikummet, mens Dolly Parton-kopien sammen med et titalls dansende cowboyer, fikk fram latteren og trampeklappen.

Vakker alvedans

Latteren satt også løst da 13-åringen Jamal stilte seg på den høye talerstolen dekorert med USAs flagg og kunngjorde "I have a dream".

Vakker alvedans, filmvisning av egenregissert skrekkfilm og musikkvideo, var andre severdige innslag.

Underholdende ble det også da tre rappere til diggbare rytmer fra 7.-klassingenes eget storband fremførte en fotballrap. Her var "Landslaget bare taper og taper, håper de snart vinner, for nå likner de på noen aper", en av linjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere