RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmen om egen bedrift

Mens jentene fra Apalløkka skole hadde konsentrert seg om musas favorittrett med en ostepasser, hadde gutta fra Linderud konstruert en brutal musefelle. Ungt entreprenørskap handler om kreativitet.

Amerud: Sist uke ble det arrangert Elevbedriftsmesse på Hersleb skole, med 81 forskjellige "bedrifter" representert.

Mangfold

Blinkende lamper, lekre matretter, propeller, feller, kunstfoto, bøker, film, tannbørster og originale klokker var bare noe av det man kunne se på messen, hvor elever fra hele Oslo var representert. En jury gikk rundt fra bedrift til bedrift og spurte og grov om tanken bak prosjektet, dets funksjon og ikke minst hvordan man så for seg at et slikt produkt kunne ha verdi for andre i samfunnet. Bedriftene konkurrerte i 6 ulike kategorier. Utnyttelse av nettverk, logo, produkt/tjeneste, utstilling, presentasjon, og teknologi og design.

Kreativt

Den første lokale bedriften lokalavisen støtte på var "Musefella" fra Linderud, representert ved Ola Fossum og Christopher Iversen. De hadde konstruert en musefelle av den mer brutale og effektive sorten.
Musa går inn her også treffer den denne her og når det skjer så får den denne gjennom kroppen. Og da lever ikke musa lenger, for å si det sånn, forsikret Ola stolt.
Kanskje er dette redningen for hytta til sommeren, tenkte undertegnede litt bistert og beveget seg litt lengre bort i gangen.

Utnytte slutten av osten

Her traff vi på en bedrift med litt mindre brutale hensikter, nemlig "Ostepasser" fra Apalløkka. Maria Holmquist, Ida Marie Hindrum og Birgitte Rongsjord hadde laget et brett for de av oss som er lei av å måtte kaste den siste delen av osten fordi den "krøller" seg når den nærmer seg det flateste stadiet.
Når osten blir flat er det ofte vanskelig å skjære i den med høvel. Derfor har vi utviklet et eget brett med små pigger, som holder osten på plass, fortalte Maria engasjert, og ga oss et illustrerende eksempel.

Beste teknologi

Det vanket ingen premier på de to bedriftene vi snakket med, men Linderuds "Lysekspressen" stakk av med førsteplass for kategoriene Beste teknologi og tredjeplass for Beste produkt.
Lokalavisen gratulerer!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere