RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmen om Romsås


Enige: Romsåsbeober i «en mannsalder» Nils Hagen og Osloordfører Fabian Stang ved skiløypenen mot Steinbruvann på toppen, ved Romsås kirke. FOTO: JULIE MESSEL
Enige: Romsåsbeober i «en mannsalder» Nils Hagen og Osloordfører Fabian Stang ved skiløypenen mot Steinbruvann på toppen, ved Romsås kirke. FOTO: JULIE MESSEL
– Hadde jeg kommet til byen i dag, og skulle velge på nytt, hadde jeg bosatt meg på Romsås, sier Osloordfører Fabian Stang, selv bosatt på Frogner.

OSLO: Det er ikke en eiendomsmegler som snakker, men rett og slett Oslos ørdfører Fabian Stang. Den mangeårig frognerbeboeren har bare lovord å si om drabantbyen.

Nå skal Romsås bli hot

Har alt

– Dette området har alt. Kort vei til marka, kort vei til kommunikasjon inn til sentrum, badedam, utsikt og mangfold. Her skulle jeg gjerne vært med å skape et enda bedre bomiljø, sier ordføreren da Lokalavisen Grorudalen møter ham ved skiløypene ved Romsås kirke.

Hans første møte med Romsås var som 18- åring da han solgte julestjerner i desember.


– Stort sett slang folk døren rett i ansiktet på oss, over hele byen. Men ikke på Romsås. Der opplevde jeg bare hyggelige og rasue folk, sier Stang.

Det inntrykket sitter igjen ennå.

– Du er kjent med de store levekårsutfordringene vi har på Romsås.

– Absolutt. Og det viktigste vi gjør er å lage en god skole som kan gi barn forutsetninger for utdannelse og jobb og oide liv, sier Stang.

Romsås senter

Han etterlyser satsing på Romsås senter, og drømmer om et kommersielt tilbud som gjør senteret attraktivt.
Han får gjenkjennende nikk fra turgåeren som kommer ut av skogen.

– Det er ikke noe annet sted jeg ville bo, sier Romsåsbeboer gjennom «en mannsalder» og leder av Grorud jakt- og fiskerforening, Nils Hagen.

Han kom, som så mange andre, til Romsås på grunn av en dame:– Jeg har aldri angret på det. Ingen steder i Oslo finnes så fine turstier, skiløyper og sykkelveier som her, slår han fast.

På ryggen bærer han en 15 kilos sekk: – Litt mosjon må man ha, sier Hagen.

– Romsås har et frynsete rykte utenfor bydelen. Kjenner du deg igjen i det?

– Nei, kan ikke si jeg gjør det. Alle steder har vel noe. Stort sett er det fint og fredelig her. Jeg er glad i Romsås, sier han og nikker fornøyd over at selv Fabian Stang må innromme: At hadde han valgt på nytt, da ville han gjort som Hagen; valgt Romsås.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere