RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmen som dommer gikk i oppfyllelse for Emilie


Gjennomførte: Emilie Rodahl Dokset gjorde en bra jobb i finalen og fikk etterpå en utmerkelse.
Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Gjennomførte: Emilie Rodahl Dokset gjorde en bra jobb i finalen og fikk etterpå en utmerkelse. Foto: Solfrid Therese Nordbakk Foto: Foto: Solfrid Therese Nordbakk
Fotballdommer Emilie Rodahl Dokset (22), som representerer Bækkelaget SK, var et eneste stor smil da hun lørdag dømte cupfinalen for kvinner.

TELENOR ARENA: – Det har vært en stor drøm å få lov til å være med å dømme cupfinalen. Det var helt utrolig å være utpå der, smiler Dokset.

22-åringen hadde god kontroll på finalen mellom Lillestrøm og Trondheims-Ørn foran 4474 tilskuere.

– Jeg er litt i tåka akkurat nå, jeg er akkurat ferdig og jeg er så lykkelig over at vi har gjennomført, og at vi ikke havnet i fokus. Jeg er veldig fornøyd her og nå. Selvfølgelig er det alltid noe å pirke på, men sånn er det alltid, sier Dokset.

– Hvordan forberedte du deg til finalen?

– Med gode fysiske treningsøkter, mange tanker om det du skal gjøre utpå der, gå gjennom situasjonene i hodet og forberede seg sammen med teamet. Vi skal samarbeide og jobbe sammen, det er veldig viktig for at vi skal kunne prestere, sier dommeren.

Godt tempo i kampen

Kampen inneholdt to lag som begge hadde sine sjanser til å score.

- Det er en kamp med godt tempo og det er utfordringer i forhold til vurderinger. En veldig morsom kamp å dømme, smiler Dokset til Nordstrands Blad.

Dokset beskriver rammen og stemningen rundt kampen som helt utrolig.

- Det var helt utrolig å være utpå der. Det er fair play og god steming blant lagene, men også god opptreden overfor oss og det er hyggelig å være utpå der, sier Dokset.

Den unge dommeren er svært stolt over å ha fått dømme finalen.

– Det er en viktig kamp for lagene, men det er også prestisje å få dette oppdraget, så det å få lov til være den som får dømme cupfinalen er veldig stort.

LES OGSÅ: Vel blåst, Ola Hobber Nilsen

Godt team

Hun var meget fornøyd med teamet hun hadde med seg i kampen hvor hun også hadde med seg Cathrine Eidet fra Bækkelaget SK som fjerdedommer.

– Det var en god komunikasjon utpå der. Vi får hverandre til å smile og vi backer hverandre opp, sier Dokset.

– Så det frister til en gjentakelse med det samme teamet?

– Absolutt, smiler 22-åringen.

Dokset begynte som 15-åring som dommer og dømte sin første kamp i Toppserien som 20-åring og har denne sesongen dømt 13 Toppseriekamper.

PS! Lillestrøm ble cupmestere etter at de snudde 0-1 til seier 3-1 mot Trondheims/Ørn i finalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere