RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Holmenkollen blir et drømmeanlegg. Og bringer tradisjonene videre.
Nye Holmenkollen blir et drømmeanlegg. Og bringer tradisjonene videre.

Drømmenes bakke

LEDER, 25.2.:

London har Wembley stadion, Rio de Janeiro har Maracanã stadion. Vi har Holmenkollen. Forskjellige idretter, men like berømte idrettsarenaer alle sammen. Og kanskje imponerende at vår arena er like kjent med tanke på hvor stor fotballsporten er.

Det nærmer seg prøve-VM. For første gang på et par år skal det arrangeres internasjonale øvelser i skisportens Mekka. I forrige var vi i Kollen da utbyggeren overleverte anlegget til Oslo kommune. Anlegget er ikke ferdig ennå. Men du verden så fint det blir til slutt.

Hva mener du om nye Kollen? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Hoppanlegget blir visuelt sett det mest spektakulære i hele verden. Og det har det vært hele veien. Min generasjon har fortsatt mange minner fra 82-VM. En magisk skifest med stavbrekk, folkehav og en hvit hoppkatedral som tronet på toppen. Det var Holmenkollen jeg vokste opp med. Og som i mange år etterpå var en turistattraksjon som antakeligvis finnes i et par hundre tusen fotoalbum i Japan.

Rivingen av det gamle anlegget var vemodig. En del av barnsdomsminnene forsvant. Men på kort tid har et nytt anlegg reist seg. Når det gamle signalbygget en gang skulle vekk, kunne vi ikke fått en bedre erstatning enn den nye bakken. Den er rett og slett lekker.

Krafttaket i Holmenkollen handler dog om mer enn fin arkitektur. Det handler også om hvor mye det vil bety for barn og unge. Midtstubakken har havnet i skyggen, men blir en viktig bakke for trening og konkurranser. Og rekrutteringsanlegget ved siden av vil bli gull verdt for rekrutteringen i Oslo og omegn. I flere har mange unge hoppere måttet reise mange mil i vintersesongen for å trene og konkurrere. Nå blir det lettere. Signalbygget i Holmenkollen drar med seg mye positivt. Og i skiløypene rundt hoppbakkene kan endelig løperne få boltre seg igjen. Det etter en periode med vanskelige treningsforhold. Det vil bety mye i jakten på de som skal følge etter vår egen OL-deltaker Astrid Uhrenholdt Jacobsen, blant flere.

Vi gleder oss også til den første hopperen setter utfor Holmenkollen. Det blir stort. I redaksjonen har vi diskutert mye om hvem som bør få den æren. Vi har vår egen personlige favoritt. Hvem røper vi ikke.

Hva mener du om nye Kollen? Skriv din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere