RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om 450 p-plasser


Steinar Saghaug i Youngstorget Parkeringshus AS på tomten der han vil ha p-hus under bakken. Foto: Julie Messel
Steinar Saghaug i Youngstorget Parkeringshus AS på tomten der han vil ha p-hus under bakken. Foto: Julie Messel
Blir det som gårdeierne rundt Youngstorget vil, kan du parkere i landets største helautomatiske parkeringsanlegg om tre år.

YOUNGSTORGET: Nå i februar leverer Youngstorget parkeringshus AS inn rammesøknad til plan-og bygningsetaten for å grave opp torget og bygge anlegget under bakken.

Riktignok må saken opp til politiks behandling først. Får den grønt lys der, er det fritt frem for å grave opp hele torget.

Konkurrerer med Bjørvika

Vi vil utvikle området, og lage et mer levende torg med mer aktivitet enn i dag. Vi vil ikke være i skyggen av Bjørvika. Området trenger et parkeringshus, og vi vil bygge det mest moderne i Norge, sier daglig leder av Youngstorget parkeringshus AS, Steinar Sagstuen til Lokalavisen St. Hanshaugen.

Sagstuen har selv vært på befaring i Europa og sett flere parkeringsanlegg der du parkerer i en slags lomme, før bilen fraktes ned under bakken i et slags heissystem.

Jeg har sett dette vært gjort i Barcelona og på fredet område i Budapest. Det er det beste for Yonugstorget, sier han

Gårdeiergruppen Youngstorgkvartalene AS vil fjerne 350 parkeringsplasser på gateplan og altså erstatte dem med 450 plasser under bakken.

Selskapet som står bak Youngstorget parkeringshus er blant annet Youngstorget Eiendom, AS Folketeaterbygningen, Eiendomsspar, Thon, OBOS, Sparbank 1, Folkets hus Venstres hus og Entra.

Ferdig 2010

Det er ikke til å komme bort i fra at det er behov for parkeringsplasser her. Christian Ringes og Eiendomsspar skal bygge musikalscene med 1400 plasser i Folketeaterbygningen, Oslo kongressenter er Norges største og har et stort behov for parkeringsplasser. I tillegg vil handlende ha behov for et sted å parkere, sier han og er opptatt av at gårdeierne ikke bare vil rope på myndighetene, men har gått sammen for å gjøre noe selv.

Vi håper å begynne å bygge høsten 2008, med ferdigstillelse våren 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere