RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om å feire julaften x 2


Sandra Karoline Røysum, lokalpolitiker.
Sandra Karoline Røysum, lokalpolitiker.
Sandra Karoline Røysum glemmer aldri den julen hun fikk feire julaften to ganger.

Fortell om ditt beste juleminne

– Mitt beste minne må nok være da jeg og min mor bodde i USA ett år og feiret jul der. Mens vi var der fikk vi en god venne-»adoptivfamilie» som vi feiret alle høytider med. Først var det Thanksgiving i november, i tillegg feiret vi på en måte julaften to ganger, på vår tradisjonelle julaften og 1. dag. Sistnevnte feiret vi nemlig med noen andre venner som har den tradisjonen. Og når man er barn er det jo veldig stas med julaften to ganger. Amerikanerne er jo også mye mer opptatt av å pynte husene sine, og jeg husker vi dro til et hus hvor eieren var kjent i hele USA for sitt fantastiske julehus og julehage, med en egen liten by med figurer, masse dill dall og utrolig mye lys! Litt «to much», kan en vel si etter våre norske øyne, men absolutt uforglemmelig for en 13-åring.

Hva synes du er det aller beste med julen?

– Det er å ha fri fra studiene. Da får jeg mer tid til det jeg ellers ikke får så mye tid til, som for eksempel å lese flere bøker, sove lenge og gå lange turer med min hund Herman. Jeg synes også julen er en hyggelig høytid med mange tradisjoner. Det er veldig koselig å kjøpe julegaver til familie og venner. Når de er kjøpt inn setter vi på julemusikk og pakker inn gavene, og styrer på med til-og-fra lapper som skal passe sammen med papiret, og hyssing i ulike varianter. Et herlig virvar, men gøy! Det verste er at jeg ikke er spesielt god på å pakke inn, så pent blir det ikke alltid. Men det er tanken som teller, er det ikke?

Hva spiser du i julen?

– I julen spiser jeg ribbe, medisterkaker og pølser. Til dessert er det multekrem og mammas hjemmebakte krumkaker og mormors sandkaker. Det er like spennende hver jul om vi får til krumkakene, men som oftest går det bra.

Hva skulle du helst ha spist i julen?

– Jeg er ikke veldig glad i tradisjonell norsk julemat, så italiensk mat kunne vært et godt alternativ.


MIN JUL:
1. desember: Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen
2. desember: Komiker Odd-William Magnusson
3. desember: Inger Seim, Bydel Alna
4. desember: Kantor Terje Winge, Grorud kirke
5. desember: Knut Røli, BU-leder på Alna
6. desember: Maria Brattebakke, bydelsdirektør i Bydel Stovner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere