RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Interiørarkitekt Taran Grønlie driver firmaet Raffinert Interiør i Bekkelagsveien. Hun har også en bakgrunn som teaterregissør og PR-ansvarlig.
Interiørarkitekt Taran Grønlie driver firmaet Raffinert Interiør i Bekkelagsveien. Hun har også en bakgrunn som teaterregissør og PR-ansvarlig.

Drømmer om en rødmalt stue

Fra teaterregissør til interiørarkitekt. Det er aldri for sent å gjøre noe annet, mener Taran Grønlie fra Bekkelaget.

BEKKELAGET: Interiørarkitekten Taran Grønlie foretrekker fortsatt å lage tegningene for hånd.

- Data kommer selvfølgelig mer og mer inn i faget, men jeg synes det blir så sjelløst. Alle tegningen blir like, sier hun. Sjel er viktig for interiørarkitekten. Hun grøsser ved tanken på å rive gamle hus for å bygge nye moderne.

- Man trenger ikke å rive for å modernisere. Da mister man jo helt sjelen, sukker hun og legger til at interessen for antikviteter og design startet tidlig.

- Jeg husker at jeg tegnet rokokkomøbler på barneskolen. Og det er kanskje ikke så vanlig for en tolvåring å bruke alle sparepengene sine på antikviteter, ler hun.

Teaterregi

Det er ikke lite trebarnsmoren Taran Sørensen Grønlie har rukket å gjøre i løpet av sitt 34 år gamle liv. Da hun vokste opp i Asker skulle hun enten bli regissør eller dyrlege.

- Jeg hadde sommerjobb på en dyreklinikk da jeg gikk på videregående skole. Jeg overveide så absolutt å bli veterinær, forteller hun.

Men til slutt falt valget på teaterregi. Med fordypning i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo og en toårig teaterinstruktørutdannelse fra Akershus Teaterverksted i sekken, ga hun seg til å banke på dører. Eller mase som hun sier selv.

I 1997 startet hun Aristofanes, et lite enmannsforetak som spesialiserte seg på teater- og showproduksjon.

- Det er en tøff bransje å komme inn i. Selv om jeg har holdt på med amatørteater siden jeg var seks, så er profesjonelt teater et helt atskilt felt. Det var ikke før jeg fikk en fot innenfor Oslo Nye Teater i 1999 at dører begynte å åpne seg, forteller hun.

Det var som regiassistent for Grand Old Man-monologen med Espen Skjønberg. Hun beveget seg fra assistent til å bli teaterregissør, men merket etter et par år at hun ikke følte seg komfortabel i regissørstolen.

- Til syvende og sist fant jeg ut at jeg ikke passet i den rollen, forteller hun.

Milepælen

Taran Sørensen fortsatte med teater, men nå tok hun oppdrag som PR- og bookingansvarlig for flerfoldige teaterforestillinger samt festivaler og TV-show, som dramaserien "Seks som oss".

- Det var moro, masse liv og røre, forteller Taran om livet i underholdningsbransjen. Lange dager var en del av pakka.

Gjerne tolv-fjorten timer. Da hun ble gravid for første gang bestemte hun seg for å gjøre virkelighet ut av en gammel drøm. Hun startet utdannelsen som interiørarkitekt og i 2006 etablerte hun selskapet Raffinert Interiør.

- Jeg ble vel litt lei, samtidig så er det jo en milepæl i livet å få barn. Jeg tenkte at det var et godt tidspunkt å gjøre noe jeg hadde hatt lyst til lenge, forteller hun.

Fremtidsdrømmer

Med tre barn på fem, fire og to år, blir livet aldri kjedelig.

- Jeg jobber nok like mye som før, men arbeidssituasjonen er enklere å tilpasse et familieliv. Jeg vil jo gjerne være der for mine barn, forteller Taran som har kontor på loftet i boligen på Bekkelaget.

- Jeg håper etter hvert å utvide selskapet og få inn noen arkitekter, forteller hun og legger til at hun føler seg privilegert som har fått gjøre så mye spennende.

- Jeg tror jeg har funnet min hylle i livet nå. Men jeg drømmer om et lite småbruk, en rødmalt liten stue ved et vann. Hvor jeg kan ha én hest og hvor jeg kan bake eplekake og stille den til lufting i karmen, avslutter Taran Grønlie med et smil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere