RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JA TIL BILER: BU-leder og Høyre-politiker i Frogner bydelsutvalg på møte om Frogner stadions fremtid. FOTO: IVAR BRYNILDSEN
JA TIL BILER: BU-leder og Høyre-politiker i Frogner bydelsutvalg på møte om Frogner stadions fremtid. FOTO: IVAR BRYNILDSEN

Drømmer om parkering

Flere politikere frykter Frogner stadion vil tape i forhold til skianlegg i Holmenkollen, dersom utbygging ikke finner sted nå.

Middelthunsgate: Det var på informasjonsmøte forrige uke , med lokale politikere, talspersoner for idrettslag og beboere i området rundt Frogner stadion, at leder i Oslo skøyteklubb, Finn Backe, sa det mange tenker:

Holmenkolen skal ha VM i 2011, og det blir et pengesluk uten like. Jeg er alvorlig redd for at pengene forsvinner til Holmenkollen i stedet for til Frogner stadion, hvis vi ikke kommer i gang snart, sa han foran en fullsatt sal på Majorstuen skole.

Oslo idrettskrets forlanger også at utbyggingen skal finne sted så raskt som mulig, og at planer om parkeringsanlegg under anlegget skrinlegges.

Parkering

Lokalavisen har tidligere skrevet om parkeringsanlegget som er foreslått lagt under stadion. Dette vil utsette eventuell bygging i ytterligere halvannet år, mener kilder Lokalavisen har snakket med.

Leder i bydelsutvalget i Frogner, Bjarne Ødegaard (H) er en av dem som mener det er et stort behov for parkeringsplasser ved Frognerparken.

- Kollektivtilbudet i Oslo, og spesielt i dette området, er særdeles godt, men det er også slik at det kommer folk fra andre områder, ikke minst til Frognerparken, som ikke kan benytte seg av kollektivtilbudet. Derfor er det viktig å kunne ha et parkeringstilbud, uttalte han på møtet.

Jeg mener dessuten det er svært korttenkt å bygge anlegget uten at man legger til rette for parkering under stadion, sier han. Ødegaard frykter ikke at Frogner skal tape i forhold til Holmenkollen.

Anlegget på Frogner er vedtatt. Det er snakk om et års foskjell på ferdigstillelse om vi får parkeing under stadion eller ikke. Det er ikke snakk om mer tid, sier han til Lokalavisen.

Lae uenig

Han blir derimot motsagt av partikollega og byrådsleder Erling Lae, som på nettmøte med Lokalavisen forrige uke ikke ville gå inn for et privat og offentlig samarbeid.

Det er satt av 150 mill kroner til ny stadion, og mitt syn er at man nå bør bruke disse pengene og bygge stadion i kommunal regi. Jeg tviler sterkt på et offentlig/privat samarbeid om parkeringshus er realistisk fordi det neppe er lønnsomt, og det gir heller ingen netto tilvekst i antall parkeringsplasser, uttalte han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere