RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om proffspill


Holmlia-gutten Ahmed Diomande scoret 31 poeng for Ammerud mot Ulriken søndag. Groruddølene tapte 68–80. Foto: Anders Halvorsen
Holmlia-gutten Ahmed Diomande scoret 31 poeng for Ammerud mot Ulriken søndag. Groruddølene tapte 68–80. Foto: Anders Halvorsen
Etter fire år i BLNO, føler Ahmed Diomande fra Holmlia seg klar for nye og større utfordringer.

APALØKKA: Etter det Nordstrands Blad erfarer, jobber en polsk agent i disse dager med å skaffe Ammerud-spilleren en proffkontrakt i Europa.

– Ja, det stemmer. Akkurat nå ser agenten min på mulighetene i Tyskland, men ingenting er sikkert, sier en ordknapp Diomande.

Den unge point guarden spiller for BLNOs bunnlag, men snitter likevel på 23 poeng etter ti kamper.

Nå vil stortalentet fra Holmlia videre.

– Jeg føler meg klar for nye utfordringer. Jeg vil veldig gjerne ta steget ut i Europa, sier Diomande, som tidligere har spilt for både Harstad og Bærum.

– Å spille proff er en drøm for meg. Basket er min store lidenskap, det er det jeg kan, fortsetter han.

Bryn-skryt

Tidligere NBA-spiller og styremedlem i Ammerud Basket, Torgeir Bryn, mener klubbens største stjerne har det som skal til for å bli proff.

– Ahmed har spilt godt for oss denne sesongen. Han har veldig gode offensive kvaliteter, sier Bryn, som spilte tre kamper for NBA-klubben Los Angeles Clippers i 1989.

Den norske basketlegenden forteller at «man må være veldig tøff for å lykkes ute».

– Ahmed er en spiller som er avhengig av å ha ballen mye for å spille godt. Blir han proff, kan det godt hende han omskoleres til en rollespiller. For å takle det, skal man være sterk psykisk, sier Bryn til Nordstrands Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere