RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om øytur med bysykkel

Eivind Sundal ønsker seg ikke bare «pappabåt» til Ormsund. Nå vil han også ha bysykler på øyene.

ORMSUND: Lederen av Bekkelaget Arbeiderpartilag skisserer sin sommerdrøm:

– Ta båt fra Vippetangen til Ceresbrygga, gå i land og opplev Ormøya og Malmøya fra en bysykkel. Et eldorado, sier han.Sundal ser for seg et sykkelstativ ved parkeringsplassen på Mailand ved Ormsundbrua.

– Jeg har vært i kontakt med Clear Channel om mulighetene. De kan ikke love at sykler kan monteres ved Ormsundet før en ny driftsavtale trer i kraft i 2015. Men, jeg er optimist og satser på å få det til før det. Helst samtidig med at de øvrige bysyklene utplasseres 1. april, sier Sundal.

Pappabåter

I tillegg til å oppleve øyene fra sykkelsetet, tror han også mange øyfedre (og mødre) vil benytte bysyklene til og fra sentrum istedenfor å stampe i bilkø på Mosseveien.

– Det var slik ideen til en «pappabåt» mellom sentrum og Ormsund oppstod for to år siden. Oslo Havn prosjekterte anløpssted ytterst på Ormsundkaia, men det kan ikke realiseres før havnevirksomheten flyttes til Sjursøya.

LES HER: Vil ha pappabåt til Ormsund

Nå er vi i dialog med vellene om å foreta en liten oppgradering av Ceresbrygga slik at rutebåtene kan legge til der. Og vips så er båt- og sykkeldrømmen min en realitet, sier Sundal.

Bør være kvalifisert

For å få fart på planene har han involvert Abdullah Alsabeehg, medlem av bystyrets samferdsels- og miljøkomité., og Arbeiderpartiets mann på samferdselssaker i hovedstaden. Mandag var han med og testet bysykler på øyene.

– Dette må vi realisere. Vi ønsker flere bysykler utenfor Ring 2. Øyene har jo samme postnummer som Rådhuset og bør absolutt kvalifisere til å få et slikt tilbud, mener han.

Ikke vi som bestemmer

For et par uker siden stilte han spørsmål til samferdselsbyråd Ola Elvestuen (Venstre) om utvidelse av bysykkeltilbudet.

– Jeg følger opp dette spørsmålet, men kan ikke love bysykler på øyene i år. Jeg er dessverre ikke byråd, og som opposisjonsparti er det ikke vi som sitter med makta i Oslo, men vi skal gjøre alt vi kan, sier Abdullah Alsabeehg.


Les også:

Åpner valgkampen med strandsonedebatt

Ikke lenger adgang forbudt på Malmøya

Spennende avslutning i Bundefjorden

Ormøy kirke får eget menighetshus

Oslo Havn tomme for støyforslag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere