Gå til sidens hovedinnhold

Drøm deg bort

CAFETEATRET fortsetter sin cabaret-satsing og presenterer forestillingen ”Vi har fått et nytt liv” med vokalensemblet Stilett. Velrenommerte Hanne T. Asheim står for tekster og melodier til denne sprudlende, satiriske og lidenskapelige cabareten.

Det handler om tilværelsens store gåter, drømmen om det vellykkede liv, lengselen etter å ”funke” og være ”innenfor” – ispedd noen dype hjertesukk over nådeløs vektmål, drømmer som brast og mellommenneskelig gruff. Tekst og musikk er nyskrevet, og sangene er inspirert av alt fra jazz/show/vise/folkemusikk til danseband (!) til ekspressive arier. Regissør for forestillingen er Thomas Glans.

Vokalensemblet Stilett består av syv sterke kvinnelige stemmer hvis musikalske egenart kan beskrives som et møte mellom klassisk sang, musikalsk humor og satiriske tekstpoeng; ”humoristisk skjønnsang”. Stilett satser først og fremst på nyskrevet repertoar og produksjoner i samarbeid med flere komponister og tekstforfattere og har blant annet samarbeidet med Åsleik Engmark og Ingrid Bjørnov.

Sangerne i Stilett er: Hege Eide Vik, Johanne Hagen, Sara Scheen Otnes, Liv Anna Hagen, Anna Karin Lindgren, Anne Marte Slinning og Karin Kilden. Disse er utdannet blant annet ved Barratt Dues Musikkinstitutt, Norges Musikkhøgskole, Operahøyskolen og Universitetet i Oslo.

Stilett har tidligere hatt suksess med førjulscabareten "Gi oss et mistel-tegn" i 2007, og sang inn ”Vi har fått et nytt liv” høsten 2008 med tre forestillinger på Herr Nilsen i Oslo. Forestillingen skal også spilles på Kirsten Flagstad-festivalen på Hamar 20. juni i år og mini-turne på vestlandet til høsten er under planlegging.

Hanne T. Asheim, som er komponist, tekstforfatter og cabaretartist, har samarbeidet med Stilett siden 2002. I oktober 2008 ble ”Helvete er de andre”, en cabaret om menneskelige relasjoner av og med Hanne spilt på CAFETEATRET til strålende kritikk fra Mona Levin i Aftenposten og flere ekstraforestillinger. Asheim har også, blant mye annet, skrevet for "Showgirls" (Oslo), "Tres Amigas" (Grimstad) og "Simon og Stig passerer revy" (Stavern).

Hun er nettopp nå aktuell med tekstbidrag i Lene Kongsvik Johansens show ”Lene for president” på Latter i Oslo som også har fått strålende kritikker.

”Forbanna stilig show dere hadde altså, det må jeg si! Jeg og John digga det ”
SMS fra Henrik (19) med kamerat etter forestilling på Hamar Teater 12. mars 2009 til stolte damer som i utgangspunktet undret om materialet mest appellerer til damer i 30- og 40-årene….

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter