*Nettavisen* Nyheter.

Drøm til salgs

De prosjekterte boligene er tegnet av arkitektkontoret Ghilardi + Hellsten, som er én av to deltakere i konkurransen om å tegne det nye Munch-museet i Bjørvika.

Det er stor interesse for en helt unik tomt i Nordstrandskråningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tomta i Skogbakken 6 B har unntak fra bygge- og deleforbudet i Nordstrandskråningen. ILLUSTRASJON: Ghilardi + Hellsten arkitekter

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke noe å si på beliggenheten. Dette er en 3D-montasje med utsikten fra mastersoveromnet i enebolig 2. ILLUSTRASJON: Ghilardi + Hellsten arkitekter

BEKKELAGET: I helgen var det visning på tomta i Skogbakken 6 B på Bekkelaget. Interessen er stor. Sammen med den 2,6 mål store tomta følger nemlig rammetillatelse til to spektakulære eneboliger.

Tomta har unntak fra bygge- og deleforbudet i Nordstrandskråningen.

Spent megler

- Det har vært utrolig mange henvendelser, men det er alt for tidlig å si hvor mange som er interessert. Vi får se hva vi lander på til slutt, sier en spent megler, Per-Christian Søreng, ved Aktiv Nordstrand og Bekkelaget.

Hele tomta, inkludert rammetillatelsene, har en prisantydning på 6,9 millioner. Alternativt kan man kjøpe halve tomten med en av rammetillatelsene. Da er prisen henholdsvis 2,9 og 3,9 millioner.

- Vi har fått henvendelser alt fra folk som tror de får huset for 2,9 millioner til folk som er interessert i hele tomta med begge rammetillatelsene, sier Søreng.

Søreng regner med at husene vil koste 6 til 9 millioner per stykk å bygge.

Sjeldent

Dermed blir det en kostbar affære. Men beliggenheten til tomta er spesielt flott. I bakkant ligger Byskogen, mens utsikten til Oslofjorden er spektakulær.

Slike salgsprosjekter vokser ikke på trær, forteller Søreng.

- De dukker opp kanskje annethvert år. Men dette her, 2,6 mål i Nordstrandskråningen, det har jeg ikke hatt før, sier megleren, som håper å ha salget i boks før sommeren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.