DrømmeMela i drømmevær

Sivan Perwer er sett på en av de viktigste aktørene i arbeidet med å bevare kurdisk kultur og musikk.

Sivan Perwer er sett på en av de viktigste aktørene i arbeidet med å bevare kurdisk kultur og musikk.

Den store folkevandringen fortsatte også andre dagen. Tilopplevelser i boder, telt og ikke minst fra et kontrastfylt musikalsk artistgalleri på hovedscenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Med sin utrolige energi og fengende låter har Jay & Bandidos rukket å bli en liveyndling på den afrikanske øystaten Kapp Verde

Klikk på bildet for å forstørre.

Drømmevær tre dager til ende?

RÅDHUSPLASSEN: Gatene fra Nationaltheatret og ned mot Rådhusplassen var til tider rene catwalken. Flagrende gevanter og lekre kreasjoner med tydelig koloritt fra India og Pakistan, side om side mer eller mindre velkledde turister og sommerlige byboere.

SE BILDENE:

Lørdag på Rådhusplassen.

FantasyMela

Det var stas å være barn, og tydelig minst stas like å være følgepappa under Veksthusets musikkverksted på Melafestivalen.

SE VIDEO FRA VERKSTEDET OG HIPHOPERE FORAN HOVEDSCENEN

Her fikk ung og gammel slå seg løs på de utroligste instrumenter i egenkomponerte konserter og til stor jubel.

Og i telte ved siden av, kunne de yngste med skrekkblandet fryd følge Super Bjarne og Mamma Beate som fortalte om skyggen sin, og om hvordan de ble bestevenner.

Kontrastene

Rå metall ispedd litt folklore fra Lahore med Takatak og soulpreget vokal fra Tromsø med Mimmi Tamba, var lørdagens åpning på hovedscenen.

Ingrid Kindem med sin drømmebesetnng framførte bestillingsverket Indigo X. En skikkelig musikalsk tversover med inspirasjon fra både øst og vest.

Helten

Kurdisk flagg og trampeklapp møtte Sivan Perwer da han entret scenen med sine medspiller.

Han er sett på en av de viktigste aktørene i arbeidet med å bevare kurdisk kultur og musikk.

Han har opptrådt side om side med store artister som Paul Simon, Peter Gabriel, Tom Jones og Sting. Sivan Perwer har levd i eksil siden han flyktet fra Tyrkia i 1976.

Sangene hans handler ofte om kurdernes lengsel etter frihet. Derfor har musikken hans vært forbudt i Irak, Syria og Tyrkia i mange år.

– Jeg gleder meg til å spille her i Oslo under denne fantastiske festivalen, der så mange forskjellige musikere får lov til å møtes, sa Sivan Perwer like før han gikk på.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.