*Nettavisen* Nyheter.

Drømmen om Clara

DRØMMEROLLEN: Heidi Cecilie Baastad Christiansen fra Bekkelaget trives best midt på gulvet. I år danser hun Clara i Nøtteknekkeren. ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: ALLE FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

For fire år siden spilte Heidi Cecilie snøball. I år får hun oppfylt drømmen om å spille Clara i Nøtteknekkeren.

OPERAEN/BEKKELAGET: – Dette blir kjempegøy. Rollen har mye mer dansing og mye mer man skal huske på, sier Heidi Cecilie Baastad Christensen fra Bekkelaget.

Artikkelen fortsetter under videoen:

Siden Nordstrands Blads «ballettreporter» traff Heidi Cecilie for fire år siden har hun danset konglemus, musesersjant, Poirot og søtsak i Nøtteknekkeren. Hun har også danset i Svanesjøen, Tornerose og Askepott.

Se stort bildegalleri her: Nøtteknekkeren

Skal se lett ut

Nøtteknekkeren er juletradisjon for mange og forestillingen settes opp på Operaens hovedscene av Nasjonalballetten, Operaorkestret og Ballettskolen hvor Heidi Cecilie er elev. Rollen som Clara deler hun med Helena Byrt fra Asker. Premièren er 26. november, og Heidi Cecilie danser sin første forestilling den 29. Totalt skal hun danse ti forestillinger.

– Det skal se kjempelett ut, men det kan være vanskelig når det er slitsomt, sier ballettspiren som går i klasse 7C på Bekkelaget skole.

De ivrige ballerinaene øver på operaen fem dager i uken. Fra høstferien øver de intensivt på Nøtteknekkeren.

– Vi får en del fri fra skolen for å øve, det går ganske bra, jeg har snakket med læreren hvordan vi skal fikse det, og så har de lekserom her på operaen, sier hun.

De små ballerinaene flyr rutinert rundt i gangene på Operaen før de tripper til øving sammen med et femtitall dansere. Heidi Cecilie tar oppstilling midt på gulvet, der hun trives best. Mens de velkjente tonene klimpres fram på flygelet svever Heidi Cecilie og de andre over gulvet med lette og lekne steg. På gulvet er også idolene Maiko Nishino og Yolanda Correa.

– Nå har vi lært alt, og pirker bare. Det blir mye pirking, man skal være veldig nøyaktig, det skal jo se profesjonelt ut.

Ballett 24/7

Heidi Cecilie begynte å danse ballett på Siv Anitas ballettskole på Ekeberg, og ble tatt opp i balletten i Operaen for fire år siden. Både moren og mormoren har danset ballett og hjemme på Bek-kelaget går det stort sett i ballett.

– Jeg har cd med Nøtteknekkeren som jeg hører mye på og kan øve til. Og så har jeg fått nye ballett-dvd-er som jeg ser på hele tiden. Jeg danser ballett i friminuttene på skolen også, men det ser litt rart ut når man danser i joggesko eller støvletter.

Heidi Cecilie har klatret fra begynnernivået til nivå tre. Skal hun fortsette med ballett må hun bytte skole siden hun er for gammel for Operaens ballettskole og bare Ruseløkka skole har ballettlinje.

– Der vil jeg gå sammen med ballettvennene mine, mens jeg vil fortsette med klassevennene mine på Brannfjell. Det er et vanskelig valg, sier Heidi Cecilie.

Kribler litt i magen

Hun synes stort sett det er morsomt å danse i Operaen.

– Men av og til, når man har treningsverk er det ikke så morsomt, sier hun.

Tåspissøving og øving langs stangen synes hun heller ikke er så morsomt, det er midt på gulvet i drømmerollen som Clara Heidi Cecilie er i sitt ess.

Foran premièren er hun ikke spesielt nervøs. – Gro (Gudin) sier alltid at vi skal puste ut og ikke bli stresset hvis vi blir nervøse. Det blir så stivt hvis vi stresser. Men det kribler litt i magen når vi hører hvor mange som sitter i salen før teppet går til siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag