*Nettavisen* Nyheter.

Drømmen om en araber!

DRØMMER: Anniken Tufte Jacobsen (11 ) fra Nordstrand drømmer om hest, her med araberen Mirek, fra “hingstekåring” på Starum. (hjelmen tatt av kun for bildet). (FOTO: Kristin Tufte Haga)

– Bare morsomt å ri en litt vill og gæren hest, ler Anniken (11), som i helgen deltok i ”hingstekåring” på Starum.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: En fornøyd Anniken Tufte Jacobsen (11) på Mirek under ridefremvisningen. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

GLISER: Både hest og eier Inge Landsverk gliser, nå er Mirek avlsgodkjent. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

STARUM:I flere uker har hun blitt kjørt opp og ned til Hurdal for å trene på og med fullblods araberhingsten Mirek Bey (2007). Målet var å få godkjent Mirek som avlshingst. Og "hingstekåringen” på Norsk Hestesenter på Starum, søndag, ga full uttelling. Etter veterinærundersøkelse, nøye observasjoner av dommerne, og til slutt ridefremvisning med Anniken Tufte Jacobsen (11), så var det klart; Mirek er nå godkjent avlshingst.

– En helt annen greie!

– Det er jo en helt annen greie å ri en hingst, en for eksempel en rolig rideskolehest. Men bare morsomt å ri en litt vill og gæren hest, ler Anniken.

– Men han er jo så vakker og snill også. Det var spennende å ri han overfor dommerne, selv om det også var litt nervepirrende helt i starten. Jeg var litt redd jeg ikke skulle få han rett fra trav til gallopp, men det gikk jo kjempefint. Skikkelig morsomt at vi klarte det, sier en glad Anniken.

Og på selve ridedelen oppnådde Anniken og Mirek hele ni av ti mulige poeng.

Drømmer om en araber

Og som ihuga hestejenter flest, så er selvfølgelig hest best. Men kanskje er egen hest aller best.

– Klart jeg drømmer om egen hest – gjerne en araber. Vi får se, tror ikke det blir ennå da. Men riding er fint, dressur er helt topp. Og så blir jeg så glad av å ri! ifølge Anniken som allerede har kommet langt i ridekarrieren, fra starten på Ekeberg rideskole med knøttekurs for flere år siden, til nå fullført rideknapp fire.

Og eier av Mirek, Inge Landsverk (Siggerud), er selvfølgelig strålende fornøyd med både rytter og hest. Han kan fortelle at Mirek også var Norsk Champion som ettåring.

– Mirek har forsøkt seg litt i gallopp-løp i Polen, og vi kommer også til å prøve han i sprang fremover, forteller Landsverk.

Til daglig blir Mirek trent av Gustav Ståhl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.