*Nettavisen* Nyheter.

Drømmepåske på Folkemuseet

 

Hver dag i hele påsken og frem til andre påskedag kan barna male påskeegg eller steke pannekake i barnas pannekakehus.

På helligdagene blir det også hyttestemning, og vi forteller om gamle påsketradisjoner. Utstillingen ”Min drømmepåske” viser over 2.500 dekorerte påskeegg. Eggkunstnere, barn og voksne har utrykt sin påskedrøm på et eggeskall. Drømmepåsken på Folkemuseet arrangeres i samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt.

Eggkonkurranse og utstilling

Hva er egentlig en drømmepåske? Det finnes mange meninger om det – og dette har barn og voksne fått uttrykke i årets eggkonkurranse. Det kom inn hele 2632 egg fra hele landet! I tillegg til egg fra konkurransen viser utstillingen kunstegg fra inn- og utland. Utstillingen inneholder også dekkede bord med egg som tema.

Påskeaktiviteter

Hver dag fra 28. mars til 13. april kan både barn og voksne prøve seg som eggkunstnere i eggmaleverkstedet. Barna kan også steke hver sin pannekake i Pannekakehuset. På helligdagene i påsken er det hyttestemning ved peisen i et av husene i Friluftsmuseet med brettspill, kryssord og påskens ukeblader. Her kan man også høre om gamle påsketradisjoner.

Påsken er høysesong på Folkemuseet

Påsken på Folkemuseet gjennomføres i samarbeid med Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt. Norsk Folkemuseum opplever noen av sine best besøkte dager i påsken, og har et fyldig program alle påskedagene. Museet er åpent mandag–fredag kl. 11–15, lør-, søn- og helligdager kl. 11–16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.