Drømmer om bydelsstadion

Tom Arne Nyborg, leder Manglerud fotball.

Tom Arne Nyborg, leder Manglerud fotball.

Manglerud Stars utvidelsesplaner for idrettsanlegget på Manglerud, kan gjøre at kunstgressbanen blir ytterligere forsinket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arnfinn Aabø (Ap), BU-leder Østensjø bydel.

Klikk på bildet for å forstørre.

Amund Kveim, leder Østensjøvannets venner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Manglerud Star mener de har tatt alle mulige miljøhensyn i planene for den nye kunstgressbanen på Manglerud, men Østensjøvannets venner motsetter seg byggingen på grunn av MS' planer om å utvide idrettsparken.

MANGLERUD: 15. januar var fristen for å komme med innspill om bygging av kunstgressbane med undervarme og lysanlegg på Manglerud.

Østensjøvannets venner, ved leder Amund Kveim, syns ikke høringsutkastet er tilfredsstillende, og etterlyser mer informasjon for å kunne ta stilling til MS' planer.

Og på bakgrunn av det, har Østensjøvannets venner satt seg imot byggingen, som er prosjektert å starte opp i mai, med ferdigstillelse sommeren 2010.

– Det mangler plan for trafikkhåndtering, og i høringsutkastet sier MS at de ser for seg større utbygging enn bare kunstgressbane med undervarme og lysanlegg. Jeg er redd det blir lettere å si «ja» til alt, dersom vi først sier «ja» nå, før vi har avklart alle MS' ønsker, sier Kveim til Nordstrands Blad.

– Mer enn fuglekikking

Høringsutkastet dreier seg kun om bygging av kunstgressbanen som MS ble lovt allerede i 2008.

Men Manglerud Star håper å kunne utvide anlegget til å inkludere et tribuneanlegg til ca. 1000 personer, oppgradere klubbhuset til å også inneholde idrettsbarnehage, en liten flerbrukshall og moderne garderobe- og sanitærfasiliteter.

Dessuten ønsker MS å få på plass et arbeidssenter for utviklingshemmete.

– Manglerud har stått stille med tanke på bydelsutvikling helt siden 60-tallet. Vi ønsker å skape en bydelsstadion som kan være et godt sted å være for både barn, voksne og eldre. Et sted som ivaretar andre fritidsinteresser enn fuglekikking rundt Østensjøvannet. Vi trenger begge deler, sier leder i Manglerud fotball, Tom Arne Nyborg.

Han er oppgitt over at Østensjøvannets venner nå ønsker å motsette seg disse planene.

– Vi har nesten 1000 medlemmer, og kun én bane. Mange av våre lag må spille langt unna Manglerud, det grelleste eksempelet er jo A-laget som har spilt hjemmekamper i Oppegård, sier Nyborg.

Ødela gressbanen

Siden bygging av kunstgressbane ble vedtatt i 2008-budsjettet til Oslo kommune, har ikke annet skjedd, enn av den gamle gressbanen på Manglerud er gravd opp av Riksantikvaren – uten at det ble funnet fortidsminner.

Men banen er aldri satt i stand igjen, noe som har medført én bane mindre for MS' nesten 1000 medlemmer.

– En best mulig disponering av tilgjengelige midler tilsier at det bør legges kunstgress av god og moderne kvalitet når banen skal settes i stand igjen, uttaler Per Inge Østmoen, leder av Idrettens samarbeidsutvalg i Østensjø bydel.

Det gode mot det gode

Også BU-leder i Østensjø bydel, Arnfinn Aabø (Ap) mener at MS bør få tilbake den baneflaten de opprinnelig har hatt til rådighet.

– Umiddelbart vil jeg si at det ville være rart om MS ikke skal få tilbakeført den banen som Riksantikvaren har gravd opp, sier han til Nordstrands Blad.

Når det gjelder dilemmaet mellom miljøparken Østensjøvannet og kunstgressbane, flerbrukshall, barnehage og arbeidssenter på Manglerud, ønsker BU-lederen dialog.

– Vi har hatt suksess med et tresidig samarbeid tidligere, og jeg håper BU, MS og Østensjøvannets venner kan komme sammen for å finne løsninger som tar vare på begge parters gode interesser, sier Aabø.

Både MS' daglige leder og leder av Østensjøvannets venner ønsker dialog velkommen.

– Men jeg er redd det vil gjøre at prosessen blir årelang, sier Nyborg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.