Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drømmer om groruddøler på tv

Jan Kjærstad, opphavsmannen til Jonas Wergeland.
Jan Kjærstad, opphavsmannen til Jonas Wergeland.
Når Jan Kjærstads romantriologi om Jonas Wergeland blir tv, vil NRK svært gjerne fylle statistrollene med folk fra Groruddalen.

GRORUDDALEN: NRK lager tv-serie der programlederen Jonas Wergelands liv dokumenteres gjennom seks episoder. Serien blir NRK Dramas dyreste og en av de mest ambisiøse satsinger noensinne

Kåre Conradi har rollen som Wergeland og skal sammen med blant andre Gøril Mauseth og Kim Haugen sørge for at en serien blir en suksess.

Stort behov for folk

Tidligere har NRK ettersøkt klær fra 60- og 70-tallet, men nå trengs det også folk til å fylle ut klærne. Det er mange roller som skal fylles i en slik produksjon, så statistansvarlig Eirik Sivertsen forteller at det er stort behov for folk i hele den ni måneder lange innspillingsperioden.

– Serien skal følge Jonas Wergeland fra starten av sekstitallet til slutten av nittitallet, så vi trenger folk som kan fylle forskjellige roller gjennom flere epoker av Norges historie, forteller Sivertsen.

Hippie og styreleder

Han forteller at NRK trenger et stort antall statister og er spesielt på jakt etter foreninger og idrettslag som kan fylle opp når det er behov for store folkeansamlingner.

Til øvrige statister kan Sivertsen friste med varierte roller som hippie, NRK-ansatt og styreleder i et borettslag i Groruddalen.

Men Sivertsen legger til at det ligger enkelte kriterier til grunn for å komme med i storproduksjonen.

– Nordmenns fysikk har jo endret seg en del siden sekstitallet da man levde på frisk luft og blodklubb, så vi er ute etter folk med et utseende som er historisk troverdig, forklarer Sivertsen som dermed utelukker flere grupperinger som bærer synlige preg av å leve i den moderne tidsalder.

– Folk som for eksempel har synlige tatoveringer, er ofte innom treningsstudioet, eller veldig solariumsbrune, vil nok falle gjennom. Men de som ikke vil få plass denne gangen, vil uansett registreres i NRKs statistbase, så det kan blir nye muligheter i andre produksjoner.

Interessert? Send e-post til eirik.sivertsen@nrk.no.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!