*Nettavisen* Nyheter.

Drømmer om Sporveistomten

Krefter i Den tyske skole vil gjerne flytte fra Sporveisgaten til Majorstuen.ARKIVFOTO

Den tyske skolen vil bygge skole for 525 elever, samt barnehage for opptil 200 barn nordvest på Sporveistomten på Majorstuen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjarne Ødegaard

MAJORSTUEN: - Majorstuen , med sin svært sentrale beliggenhet, har en ypperlig beliggenhet for oss, sier Hans Jacob Bull-Berg , tidligere styreformann for Den tyske skole, til Lokalavisen Frogner.

Bull-Berg forteller at det er flere år siden skolen første gang var i kontakt med Oslo kommunen i anledning nytt skolebygg på Majorstuen.

Før sommeren leverer skolen inn planinitiativ til Plan og Bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune for skole og barnehage helt nordvest på Sporveistomten.

Tomten måler i dag omlag 7,5 mål, og interessentene er mange. Peter Michael Steckmest, eiendomssjef i KTP AS, som eier tomten, uttalte forrige uke til Lokalavisen Frogner, at de ikke har gitt opsjoner på utbygging av tomten, men at de har vært i dialog med Den tyske skole.

På tomtejakt

Den tyske skolen ble åpnet i 1980, og var fra 1988 i loftslokalene i Majorstuen skole. Her lå skolen frem til 1998, før de flyttet inn i lokaler i Sporveisgaten .

I 2001 solgte kommunen bygningen til private næringsdrivende, og bare de siste årene har skolen forholdt seg til tre forskjellige eiere. Tomten Den tyske skolen ligger på i dag er gjenstand for stadige private forslag om omregulering for bygging av hotell eller leiligheter: Så langt har eier av eiendommen ikke fått gjennomslag for dette, verken i Bydel Frogner eller hos PBE:

- Men vi opplever leieforholdet som usikkert. Husleien er svært høy og lokalene er ikke tidsriktige for en moderne skole, forteller Bull-Berg.

Allerede i 2007 var skolen i kontakt med Oslo kommune for å finne nye lokaler. Det ble etter en tid foreslått at Den tyske skole kunne overta prosjektet Nye Majorstuen skole, som var planlagt bygget på Sporveistomten, etter at det likevel ble bestemt at Majorstuen skole skulle rehabiliteres.

Samarbeid

I utdanningsetatens skolebehovsplan for 2007-2016 står følgende å lese: "Sporveistomten anses mer egnet for en byomfattende skole, og prosjektet tilbys Den tyske skole. (...) Samarbeidet mellom Den tyske skole og Osloskolene videreutvikles."

- Det passet oss veldig godt. Vi har siden det vært i kontakt med eier av tomten, KTP, og planlegger nå å levere inn en planinitiativ før sommeren, for både skole og barnehage, forteller Bull- Berg.

Den tyske skole har brorparten av sine elever bosatt i bydeler i Oslo vest, og på Frogner.

- Vi så på muligheten for Berg gård, men der ville kommunen drive selv (kommunen driver i dag barnevernsinstitusjon her. Journ. anmerk.), sier han.

- Vi vil naturlig nok måtte bygge i to faser, med en barnehage på opp til 200 barn og en skole for 350 elever først, og deretter en fase to der skolen kan utvides til opp til 525 elever, påpeker han.

Han tror utbyggingen av skoleeiendom helt nordvest på Sporveistomten ville vært fantastisk både for Den tyske skole og Oslo kommune.

På BU-møte i Bydel Frogner tirsdag forrige uke, gikk bydelsutvalget inn for å anbefale PBE å nedlegge bygge- og deleforbud på Sporveistomten:

- Dette gjør vi for å sikre en helhetlig regulering av denne tomten. Vi må ikke få en situasjon der det bygges ut stykkevis og delt, sier leder av BU, Bjarne Ødegaard (H), til Lokalvisen Frogner.

Bull-Berg mottok nyheten med blandede følelser:

- Jeg har forsåvidt forståelse for at de gjør det. På samme tid er jeg redd for at dette vil forsinke prosjektet ytterligere. Men kanskje kan man unnta "vår" tomt, da den ligger helt i utkanten av området, spør han avslutningsvis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.