*Nettavisen* Nyheter.

Drømmer seg til toppen

Anthony «Dreamon» Vartdal er klar for musikknorge Foto: Foto: aon Raza NAqvi

Anthony «Dreamon» Vartdal følger drømmene og styrer seg mot stjernene. Med egen produksjon, tekst og lyd har han fått både nasjonal og utenlandsk oppmerksomhet.

MAnglerud: Det er stille før stormen, og før denne perioden der radiokanalene spiller låtene hans, bookingselskaper vil booke ham, og mediene vil dekke ham; finner vi gutten fra Manglerud til å fortelle om musikken og bakgrunnen sin.

- ”Hvordan klarer du å skrive tekster”? Spør de meg. Det er bare det mest naturlige jeg kan finne på å gjøre, det er som å smøre en skive med ost, forteller Dreamon.

Det var en gang…

Det hele starta med ”breaking”, Anthony ”Dreamon” var nemlig en danser før i tiden, noe han beskriver som en fase. Deretter begynte han med beatboxing, noe som også i lengden ble litt kjedelig og ensformig for multitalentet. - Folk var sånn ”ey, der er han som beatboxer”, men jeg var mer enn det, sier han.

- Når jeg først begynte med beats, var det ingen stopp. Siden første gang jeg fikk tak i Fruity Loops (beatmakingprogramvare Journ.anm), har jeg vært forelsket i musikkproduksjon, forteller han. Musikkentusiasten har lagd beats lenger enn han har rappa.

Dreamon har hatt diverse artistnavn før, men det var navnet ”Dreamon” som ble det endelige. – Det er viktig å følge drømmene sine. Navnet er en sammensetning av forbokstavene til favoritt artistene mine, også har du A i midten. og jeg heter jo Anthony. I denne bransjen må du holde deg til drømmene dine.

Amibisiøs drømmer

2011 starta som et smell. Radiospilling, kontakter med management utenfor Norge, oppvarming for J. Cole (US), By:larm-konsert (Norges største bransjefestival Journ.anm). - I år skal vi kjøre på minst like hardt og enda hardere, prøve å ta det til neste nivå hva enn det er. Jeg vil få tatt meg en tur til USA om det passer, og så slipper jeg og ”Marcus ONLY”, som er aktuell i korslaget, en Rnb-mixtape. Denne er den første av sjangeren i Norges mixtape-historie.

Selvstendige Dreamon gjør alt selv, og det gjelder jo selve promotering også. - Det med sosiale medier som ”Facebook” og ”Twitter” gjør det så lettere å nå ut til folk. Det å promotere var det som fikk folk til å vite hvem jeg er. Kingsize-redaksjonen gav meg mye oppmerksomhet.. Helt siden 8. august har musikken min spredd seg som ild. Jeg fulgte derfor raskt opp med enda en mixtape og har gitt ut låter på låter, sier han.

Totalt har Dreamon gitt ut 12 mixtapes, cirka nærmere 400 låter siden han starta som 14åring. - Men klart hadde det gått fortere og bedre med en større maskin, et plateselskap.

Drømmetydning

- Det er som en dagbok, jeg er mye mer ærlig. Mann merker seg selv annerledes med årene og for meg er det naturlig at jeg utvikler med musikken. Før var budskapet i musikken min basert på å skolere innen gode ting og samhold. Nå snakker jeg heller mer om meg og mitt liv. Jeg skriver om dagene som har passert, eller forutsetningene til dagene som kommer, forteller den unge entusiasten.

Budskapet til Dreamon er fortsatt positiv og men handler om hans egne fotspor denne gangen. - Musikk er min utdanning, jeg slutta på skolen. Jeg satt i et halvt år alene på et grupperom fordi de mente jeg ikke fulgte med bra nok. Det er ikke det at jeg ikke var skoleflink, men jeg prioriterte andre ting bare. Når de andre elevene gjorde samfunnskunnskap så satt jeg og lagde beats. Når de skrev norsktekster, skrev jeg sangtekster. Det er ikke noe jeg anbefaler, jeg bor fortsatt hjemme og er 21 år, men jeg har musikken min, sier Dreamon.

Han forteller videre om hans oppfordring til utdanning og forklarer seg selv annerledes enn klisjeen i Hiphop. – Det fnnes mange klisjeer om penger og kirminalitet, men jeg tror jeg aldri kommer til å bli sånn. Jeg tror på positiv energi, fastslår han

- Du må høre på sangene mine. Spawndreams.blogspot.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.