*Nettavisen* Nyheter.

Drømmesøndag på ski i Østmarka

VINTERSØNDAG: Etter et godt snøfall på lørdag, kunne vi våkne til en søndag hvor skitur for mange sto som en selvfølge på programmet. Og de som valgte Østmarka og Elvåga som her på bildet, fikk seg en flott opplevelse. Foto: Foto: Steinar Saghaug

Alle som til nå har drømt om en flott skisøndag, gledet seg over snøfallet på lørdag.

ØSTMARKA: For med 10-15 centimeter nydelig, hvitt dekke, ble søndagen en drøm. Østmarka er vanligvis ikke den del av Marka som først innbyr til å spenne på seg skiene, men nå er forholdene helt flotte – i alle fall om man holder seg unna bratte og snøkrevende løyper.Vi skal vel ikke si at det «krydde», men skiløpere i alle aldre og med alle måter «god form» nøt søndagen.

Send inn dine skitur-bilder her!

Parkering

Noen ble nok litt betenkt da de kom til de kjente utfartsparkeringsplassene. For det var en del som ikke hadde vært topp-prioritert med tanke på måking. Men da man først hadde fått satt fra seg kjøretøyet og skiene var på plass, var i alle fall ikke smørproblemer noe tema.

4-5 minuser gjorde jobben lett.

LES OGSÅ: Her finner du din løype – sjekk føret nær deg

Stuene

Det er alltid godt å ha en «gulrot» å sikte mot når man er på skitur enten man er liten og fort blir sliten, eller merker at vinterformen ikke helt er inne. Målet for mange er derfor en av de mange markastuene hvor det vanker både duftende nybakst, leskende drikke, varm kakao eller kaffe. Bare så rart at alle skal sitte inne når det er så flott ute

Usikker is

De fleste steder begynner nå isen å få en slik tykkelse at den kan karakteriseres som sikker. Men fremdeles vil en periode med kulde være bra.

Så vær ikke overmodig – isbading kombinert med skitur er ikke så veldig populært.

Lysere

Alle som var ute på søndag, fikk erfare at sola er i ferd med å innta en «makt-possisjon». Ikke så at den varmer så veldig ennå, men det er litt å kjenne i strålene. Og det som er helt sikkert – dagene blir lengre og lengre.

De som syntes at søndagens føre var fantastisk, fortsetter sikkert med det lysløypene har å tilby om kvelden. Og de som ikke fikk med søndagsturen og som kommer sent hjem på hverdagene – bruk lysløypene. Nå er de flotte og gir trolske stemninger.

God tur!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.