*Nettavisen* Nyheter.

Drømmetomt ble mareritt

Familien Gundersen kjøpte tomt i Skjoldveien for 4,1 millioner og solgte sitt eget hus. Nå går de til sak mot selgeren. Familien får nemlig ikke bygge mer enn 50 kvadratmeter på tomten.

KORSVOLL: Joanna og Olav Gundersen kjøpte den 663 kvadratmeter store tomten i Skjoldveien 7 på Korsvoll rett før finanskrisen brøt ut. Planen var å bygge ny enebolig.

Ut fra takst og prospekt trodde paret at de kunne bygge et hus med grunnflate på 123 kvadratmeter. Familien har i ettertid blitt klar over at reglene og reguleringsplanen bare tillater en grunnflate på 50 kvadratmeter, skriver Aftenposten.no.

Kun 50 kvadrat

Ifølge avisen er tomten som Gundersen har kjøpt seksjonert ut fra en eiendom på totalt 1580 kvadratmeter. Der ligger det fra før et hus med tre boligseksjoner. Tomten på 663 kvadratmeter utgjør en fjerde seksjon.

Ifølge reguleringsplanen for småhusområder i Oslo kan 24 prosent av den totale tomten bebygges. Det stilles også krav om parkeringsplasser til hver enkelt boligenhet. Dermed viser det seg at det opprinnelige huset har «brukt opp» 18,5 av de 24 prosentene som kan bebygges. Til Gundersens enebolig gjenstår derfor bare 5,5 prosent av det totale tomtearealet - eller om lag 50 kvadratmeter grunnflate pluss parkering.

Pengene bundet

- Jeg forstår ikke hvordan vi kan være så uheldige. Vi har jobbet hele livet og er en vanlig familie. Vi skulle bygge en hyggelig familiebolig i et godt område å vokse opp i. Vi hadde et hus og hage, men nå er pengene våre bundet her, sier Joanna Gundersen til Aftenposten.no.

Nå går familien til rettssak mot selgeren av den ubrukelige tomten, med krav om å heve kjøpet og få pengene tilbake.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag