*Nettavisen* Nyheter.

Dropper dans, satser på IB-linje

Rektorene ved Berg og Fagerborg, Per Erik Skjelbred og Anne Siri Strand, ser frem til et godt samarbeid rundt det nye satsingsprosjektet på Blindern. Foto: Foto: Kristine Sletten

Høsten 2014 slår Fagerborg og Berg seg sammen til Blindern vgs. Rektorene ved de to skolene gleder seg til å starte et helt nytt satsingsprosjekt for elever som ønsker en akademisk fremtid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Berg og Fagerborg slår seg sammen. Foto: Foto: Kristine Sletten

Klikk på bildet for å forstørre.

Om allerede ett år vil barneskoleelever strømme inn gjennom disse portene. Foto: Foto: Kristine Sletten

NORDRE AKER: – Det kommer til å bli en stor skole med et bredt fagtilbud. Målet er å forberede elevene på videre utdanning, sier rektor ved Berg videregående, Per Erik Skjelbred.

Den nye skolen skal ligge ved Universitetet på Blindern og vil gi elevene unike muligheter for fremtiden.

– Vi vil at elevene skal ha lyst til å studere videre. De vil få ulike tilbud og oppfølging for å nå sine mål, sier Skjelbred.

Ved å være så tett på UiO får elevene mulighet til å finne ut mer av hva de ønsker å drive med, noe som kommer godt med for de som er usikre.

– Det skal være motiverende, sier Skjelbred.

LES OGSÅ: - HVA SKAL JEG BLI NÅR JEG BLIR STOR?

Midlertidige lokaler

På grunn av planlegging og utvikling, vil ikke den nye skolen stå helt klar i egne lokaler før i 2019.

– Fra høsten 2014 vil vi holde til i de gamle lokalene til Sogn videregående. Det er mye diskusjoner om akkurat hvor skolen skal ligge, men i 2019 skal skolen stå klar i nærheten av universitetet, sier Skjelbred.

Elevene som ønsker å søke seg inn på Blindern, må til høsten søke enten Berg eller Fagerborg. Dermed fullfører elevene ett år på en av skolene, før de i 2014 flytter over til den nye skolen i Sognsveien.

– Det ble vedtatt i 2011 at de to skolene skal slås sammen. Årsaken er større behov for barne- og ungdomsskoler i området. I tillegg er det lettere for eldre elever å reise litt lenger, fortsetter Skjelbred.

Til høsten begynner prosjektet alt, da Berg tar i mot to førsteklasser, og forbereder ser på å gå fra videregående skole til barneskole.

– Det blir en spesiell atmosfære, sier Skjelbred.

Internasjonalt vitnemål

Berg har i lang tid vært kjent for sin IB-linje (International Baccalaureate) og mange elever søker seg til Berg for å få et anerkjent, internasjonalt vitnemål. Nye Blindern videregående skole ønsker å ha en internasjonal profil, og skal videreføre denne linjen.

– Elever som til høsten starter på Fagerborg, vil også ha mulighet til å starte på IB-linjen når skolene slåes sammen i 2014, sier Skjelbred.

Etter fullført IB Diploma Programme, som skolen vil tilby, har elevene mulighet til å ta høyere utdanning i utlandet, noe som har blitt mer og mer populært.

SE NÅR OSLOSKOLENE HAR ÅPEN DAG

Ny kunstskole

Fagerborg skal gå over til å bli ungdomsskole og skolens populære danselinje flyttes dermed til helt nye lokaler i Ullevålsveien.

– Både danselinjen på Fagerborg, musikklinjen på Manglerud, og design-og håndverklinjen på Holtet vil bli en del av den nye videregående skolen som skal ligge der Kunsthøgskolen lå før, sier rektor ved Fagerborg videregående. Anne Siri Strand.

Den nye videregående kunstskolen skal være en selvstendig skole, og vil i tillegg til valgfagene tilby studiespesialisering, som gir elevene generell studiekompetanse.

– Lokalene blir totalrenovert og tilrettelagt for både dans, musikk og design. Det vil komme flotte saler, store klasserom og helt nye garderober. Det kommer til å bli en veldig spennende skole, sier Strand.

Protest på Facebook

Selvom både nye Blindern videregående og kunstskolen har mye å tilby, er det ikke alle som er like fornøyde med at Fagerborg og Berg ikke lenger skal forbli videregående skoler. Høsten 2012 ble det opprettet en gruppe på Facebook med navnet "La Fagerborg vgs. bli hvor den er".

Gruppen har i dag 624 medlemmer, og komiker Sigrid Bonde Tusvik har blant annet kommentert: "Vi må kjempe for at Fagga skal få bli Fagga og ikke noe annet! Dans Troika som protest." De to rektorene er likevel ikke bekymret.

– Det vil alltid være noen som er misfornøyde. Det er jo en trygghet å ha en kjent skole å forholde seg til. Det som blir spennende, er å slå sammen elever fra Fagerborg og Berg, med tanke på de ulike grupperingene i skolene, sier Skjelbred.

Skolene ønsker å starte et nært samarbeid mellom elevrådene i forkant av flyttingen, for å bryte ned eventuelle barrierer rundt grupperingene.

Representerer hverandre

– Både Berg og Fagerborg har åpen dag i uke 4. Vi vil representere hverandre denne dagen, og gi aktuelle søkere informasjon om det nye prosjektet, fortsetter Skjelbred.

Planlegging om samarbeid og beliggenhet for den nye skolen er alt i gang, og rektorene gleder seg til å samarbeide om en ny skole med utallige muligheter for elevene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag