RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper fyrverkeri på Ekeberg


Skal du se det kommunale fyrverkeriet på nyttårsaften, må du ha utsikt til havnebassenget, det blir ikke fyrverkeri på Ekeberg i år.
Skal du se det kommunale fyrverkeriet på nyttårsaften, må du ha utsikt til havnebassenget, det blir ikke fyrverkeri på Ekeberg i år. Foto: Arkivfoto
Fyrverkeribudsjettet er halvert, og Ekebergsletta er en av to kommunale oppskytningsplasser som droppes.

EKEBERG: Etter at det ble innført forbud mot nyttårsraketter bestemte Oslo kommune å spandere profesjonelt fyrverkeri på befolkningen.

De to siste årene har det vært kommunal oppskytning på Ekeberg, det er nå slutt. Det betyr at Nordstrandsfolk må vende blikket ned mot havnebassenget i sentrum for se kommunalt fyrverkeri.

Høyt og fargerikt

Kommunikasjonssjef i Friluftsetaten, Eirik Bull Valen, forteller at de i år har måttet droppe utskytning på Ekebergsletta og Frognerparken.

– I fjor hadde vi opptil en million til fyrverkeri, i år har vi 500.000. Vi har valgt å prioritere fyrverkeri i havnebassenget og på Furuset, erfaringene våre tilsier at det blir sett best fra disse stedene.

Bull Valen sier at de har bestilt fyrverkeri med mye lys og farger, som eksploderer høyt i luften og blir synlig på lang avstand.

Pengene rår

Byråd for miljø og samferdsel Jøran Kallmyr (Frp) står bak kuttene i fyrverkeri budsjettet. Han forklarer budsjetthalveringen med mindre penger i Oslo.

– Oslo har en milliard mindre i inntekt, vi må spare der vi kan uten å ramme pleietrengende.

Frykter ikke skader

Kallmyr er ikke bekymret for at mindre kommunalt fyrverkeri vil føre til mer privat oppskytning, og flere personskader.

– Jeg tror folk som er uforsiktige med fyrverkeri ikke bryr seg om kommunalt fyrverkeri.

Byråden kan ikke si noe sikkert om hvordan det blir med fyrverkeri i årene som kommer, men han håper at private aktører kan finansiere fyrverkeri i fremtiden.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere