RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tidligere Frp-byråd Anette Wiig Bryn gikk som byråd 17. august.
Tidligere Frp-byråd Anette Wiig Bryn gikk som byråd 17. august.

Dropper høringen om Kollen-bråket

Wiig Bryn drar heller på ferie.

HOLMENKOLLEN: Tidligere Frp-byråd Anette Wiig Bryn måtte gå som byråd 17. august, etter at en rapport avslørte en ny sprekk i Holmenkollen-utbyggingen på 600 millioner kroner.

LES OGSÅ: Galtung: - Fryktelig trist

Komitésekretær Arne Berge i Oslo kommune opplyser til VG at den tidligere byråden for næring og idrett i Oslo ble innkalt til høringen 24. august. Tirsdag meldte hun at hun ikke hadde anledning til å delta, fordi hun reiser på ferie onsdag, samme dag som høringen.

– Vi har ingen formelle virkemidler for å tvinge henne. Men det er rimelig feigt å stikke av når vi prøver å belyse alle fakta i saken. Jeg tror nok dette passer resten av byrådet bra, sier SVs gruppeleder i Oslo bystyre, Knut-Even Lindsjørn til VG.

Det er samferdsels- og miljøkomiteen som arrangerer den åpne høringen. Komitéleder Rune Gerhardsen (Ap) kaller Wiig Bryns beslutning om ikke å møte for «veldig spesiell.»

– Hun er ikke byråd lenger, og da kan vi ikke pålegge henne å møte. Men jeg mener at hun i kraft av sin fortid har noe i nærheten av en plikt til å bidra til en oppklaring av disse spørsmålene, sier Gerhardsen.

Skianlegget i Holmenkollen, som etter planen skal stå klart til Prøve-VM neste år, er nå beregnet til å koste 1,8 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere