RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper krigsspill etter reaksjoner


DROPPES: Sterke reaksjoner fra pårørende, soldater og fredsgrupperinger har fått Konami til å droppe krigsspillet Six Days in Fallujah.
DROPPES: Sterke reaksjoner fra pårørende, soldater og fredsgrupperinger har fått Konami til å droppe krigsspillet Six Days in Fallujah.
Reaksjonene på krigsspillet Six Days in Fallujah ble for sterke til at Konami våget å utgi spillet.

SPILLVERKET.NO: - Å ville trivialisere en krig der så mange mennesker har mistet livet og gjøre det til underholdning, er motbydelig og avslører dårlig dømmekraft, sier Reg Keys, hvis sønn mistet livet i Irak, til Daily Mail.

Det er blant annet slike reaksjoner fra etterlatte, samt reaksjoner fra soldater, som har fått Konami til å legge det kontroversielle krigsspillet på is.

Overlevelses-horror

Six Days in Fallujah blir beskrevet som et "survival horror"-spill, og skulle blant annet benytte fotografier og dagboknotater fra US Marines som opplevde kampene i Fallujah. Kampen om byen er en av de blodigste trefningene fra Irak-krigen.

Six Days in Fallujah har vært under utvikling hos Atomic Games, og tredjepersonsskytespillet var på vei til PC, Xbox 360 og PS3.

Spill basert på krig har alltid vært populært, og spesielt spill fra andre verdenskrig har gjort det svært bra.

Krigen i Irak er imidlertid fortsatt for frisk i minnet blant folk til at spillversjoner av den aksepteres, til tross for at bøker og filmer har hatt den som tema allerede. Det er likevel nok bare et spørsmål om tid før også krigen mot Saddams regime spillmatiseres.

Les mer på Spillverket.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere