RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper tidlig skjenkestopp


Regjeringen dropper etter all sannsynlighet forslaget om skjenkestopp i Oslo klokken 02.
Regjeringen dropper etter all sannsynlighet forslaget om skjenkestopp i Oslo klokken 02. Foto: illustrasjonsfoto
Regjeringen skrinlegger forslaget om å stoppe all alkoholservering i Oslo klokken 02.

OSLO: Ifølge Dagsavisen er det sterke krefter i alle tre regjeringspartiene som sier nei til en skjenkestopp en time tidligere i hovedstaden. Dermed ligger det an til at dette forslaget blir fjernet når den nye alkoholloven skal legges fram for Stortinget.

Ny vurdering fra Jens

Statsminister Jens Stoltenberg ble ifølge Dagsavisen utfordret på det kontroversielle forslaget under partiets landsmøte i september. I sitt svar skal statsministeren ha sagt at saken ikke er låst, og at man nok må tenke gjennom den en gang til.

Forslaget til ny alkohollov ble sendt ut på høring uten at stortingsgruppene til regjeringspartiene hadde tatt stilling til saken. Det har skapt murring i samtlige regjeringspartier, melder Dagsavisen.

Upopulært forslag

Regjeringspartiene har fått mye kritikk for sitt forslag. Ulf Granli i Grünerløkka Høyre uttalte blant annet at han fryktet mer hjemmefyll med den nye loven. Nå kan det se ut som de kritiske røstene blir hørt.

Høringfristen til den nye alkoholloven var i desember. I april skulle saken legges fram for Stortinget, men det har ennå ikke skjedd.

Helsedepartementet bekrefter overfor Dagavisen at saken fortsatt er til behandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere