Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dropper Ullevål på grunn av p-rot

Vibeke Gottschalk fra Tåsen velger heller bort handelen på Ullevaal på grunn av rotete forhold og betalingsparkering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Vibeke Gottschalk fra Tåsen velger heller bort handelen på Ullevaal på grunn av rotete forhold og betalingsparkering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Oppgitte kunder velger bort Ullevaal stadion shopping. Årsak: uoversiktlige parkeringsforhold, og få gratisplasser.

Vibeke Gottschalk fra Tåsen velger heller bort handelen på Ullevaal på grunn av rotete forhold og betalingsparkering. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

ULLEVAAL STADION: Allerede i fjor skrev NAB om parkeringsforholdene på Ullevaal stadion – ulike områder har ulike bestemmelser, noen steder kunne du stå gratis én time mot å trekke parkeringslapp, andre steder gjaldt en og en halv time. Men trakk du lapp fra feil automat fikk du likevel bot.

I forkant av at Ullevaal reåpnet etter utbygging i høst, annonserte gårdeierne Vital Eiendom og Ullevaal Business Class (UBC) – Fotballforbundet – ryddigere forhold. Men det er ikke slik kundene opplever det.

Betaling fra første minutt

– Fortsatt er det ulike bestemmelser på plassene på bakkeplan. Det har kommet flere parkeringsplasser i parkeringshuset under bakken, men der må du betale fra første minutt. Det er veldig merkelig når det ved de aller fleste andre kjøpesentre er opptil tre timers gratis parkering. Resultatet er at jeg, og mange med meg, heller drar andre steder, som Storosenteret og CCVest når vi skal handle. Det er jo synd, for helst vil vi bruke nærbutikkene, sier Vibeke Gottschalk.

– Det er kaotisk på bakkeplan når alle prøver å finne gratisplasser der. Særlig kundevennlig blir det heller ikke når det kreves betaling før du har fått handlet noe som helst. Jeg har blitt fortalt av Vital at betalingen er innført fordi plassene også brukes av tilreisende til blant annet hotellet og den nye Bergbanen. Det argumentet synes jeg ikke holder for oss som er kunder på kjøpesenteret, sier Gottschalk.

Også kunde Eva Grøstad er oppgitt.

– Ullevaal stadion er blitt et handlesenter man prøver å unngå på grunn av parkeringssituasjonen, sier hun.

– Noen plasser er bare for ICA, hva hvis man skal både på ICA og posten? Flytte bilen? spør Grøstad.

Oppgitte leietakere

Butikksjef på Jernia og leder i senterforeningen, Lars Erik Thorkildsen, bekrefter at leietakerne på senteret er frustrerte.

– Alle leietakerne her er oppgitte over dagens ordning, og ønsker at det blir en helhetlig parkeringsløsning. Vi kan heller ikke skjønne hvorfor det skal være betaling for parkering i parkeringshuset, når de fleste andre kjøpesentre har gratisparkering, sier Thorkildsen.

VITAL EIENDOM: DET KOMMER EN ENDRING


LES OGSÅ: Parkeringskaos på Ullevål
LES OGSÅ: Uenige om tiden
LES OGSÅ: Trafikkaos på stadion
LES OGSÅ: Glimrende grønn sone rundt UllevålBLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ <FACEBOOK!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!