RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Droppet skatt og moms - mener politiet er ute etter ham

Andreas Meeg-Bentzen mener politiet kan bevise at 40-åringen har puttet store pengebeløp i lommen.
Andreas Meeg-Bentzen mener politiet kan bevise at 40-åringen har puttet store pengebeløp i lommen. Foto: Camilla Svendsen
Sist oppdatert:
Politiet mener mannen har mottatt millioner av kroner for arbeid han ikke har gjort.

OSLO: Det er i årene mellom 2011 og 2013 at den 40 år gamle mannen skal ha fått utbetalt over syv millioner kroner på sine kontoer. Disse pengene skal ha blitt tatt ut i kontanter eller blitt overført til andre kontoer kort tid etter de har kommet inn på konto.

Mannen er nå tiltalt for grovt heleri. Selv erkjenner han ikke straffskyld i saken. Han mener han er uskyldig og lurt.

Han har tidligere vært arrestert for bedrageri. Politiet mener mannen er stråmann og en del av et større nettverk.

Stråmann

Det var Skattetaten som først fikk snusen i det angivelige heleriet.

Etter nærmere sjekk av et malerfirma som 40-åringen eide, ble saken meldt til politiet.

Firmaet, et enkeltmansforetak, skal ha mottatt store utbetalinger inn. Pengene skal deretter ha blitt tatt ut.

Ifølge Skatteetaten og politiets funn er det ikke betalt skatt, moms eller andre avgifter. Politiet mener at det er blitt utført svart arbeid og det er brukt fiktive fakturaer.

- Det er blitt fakturert for arbeid som ikke er gjort, sa aktor Andreas Meeg-Bentzen i retten.

Forsvarer René Ibsen fortalte at selv om mannen ikke erkjenner straffskyld, så har mannen unnlatt å betale skatt og moms i visse sammenhenger.

Påtalemyndigheten mener firmaet er opprettet kun for å ta i mot penger og ta de ut igjen. 40-åringen har fungert som en brikke i et større spill, som en stråmann som henter ut pengene.

- Jeg angrer

Mandag forklarte 40-åringen at han startet opp malerfirmaet med en annen person. Denne personen var partner, men ikke eier av firmaet. Det var partneren som har tatt seg av de fleste oppgavene, regnskapet og papirarbeid. 

Gjennom en muntlig avtale skulle de dele firmaets overskudd 50/50.

40-åringen forklarte at de hadde flere ansatte som kunne bekreftet at det er blitt utført arbeid, men at ingen av dem har blitt avhørt av politiet. Selv har han også vært med på noe av arbeidet, til tross for at han ikke er faglært.

Tiltalte erkjente til retten at det har blitt unnlatt å betale skatt og moms.

- Dette har jeg skjønt i ettertid, og jeg er veldig lei meg. Jeg angrer og har forsøkt å få kontakt med Skatteetaten for å betale ned det jeg skylder, uttalte den tiltalte.

Videre fortalte han at av de syv millionene som har kommet inn på konto, så har han selv beholdt en sum på mellom 100.000 og 200.000 kroner.

Partneren i firmaet har forsvunnet. 40-åringen mener at det hele tiden har vært en plan fra partnerens side om å ikke betale skatt, og så stikke av. Igjen sitter han med gjeld og problemer.

- Jeg har ikke kunnet leve som et normalt menneske etter at jeg ble siktet. Jeg kan lett få en jobb, men jeg har ikke pass eller mulighet til å kunne åpne konto på grunn av dette, uttalte han.

Mannen har blitt siktet i flere liknende saker, og han mener at politiet er ute etter ham.

Hjulpet prostituert

40-åringen er også tiltalt for å ha hjulpet en prostituerts virksomhet. Ifølge tiltalen har han hentet og kjørt kvinnen til sine kunder.

Kvinnen er 40-åringens samboer gjennom tre-fire år.

Den tiltalte forteller at han ikke visste at kvinnen drev med prostitusjon i starten av forholdet, men at dette kom frem senere.

Han forklarte retten at han ikke ser på sin kjæreste som prostituert, men som sin samboer. Han har kjørt henne og hjulpet henne i situasjoner der hun har trengt hjelp.

Han understreker at han aldri har fått noe penger for å kjøre eller hente henne, for han så på det som en selvfølge å stille opp for sin samboer.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Det hun gjør er lovlig. Jeg har aldri gjort noe annet enn å kjøre min kjæreste til steder om hun har hatt behov for det, forklarte mannen, tydelig preget over å bli tiltalt for dette.

Saken går over to dager i tingretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere