Drøyer med navn

Vei 2749 går inn fra Brannfjellveien (bildet) og ut i Enoks vei.Om gatestubben blir til Anne Brannfjelds vei, avgjøres kanskje til høsten. Foto: Aina Moberg

Vei 2749 går inn fra Brannfjellveien (bildet) og ut i Enoks vei.Om gatestubben blir til Anne Brannfjelds vei, avgjøres kanskje til høsten. Foto: Aina Moberg

I november 2008 døpte bydelsutvalget på Nordstrand Vei 2749 til Anne Brannfjelds vei. Prosjekt gatenavn trenerer dåpen.

EKEBERG: Det er selve skrivemåten som gjør at saken drøyer. Formelt sett gjelder lokalpolitikernes valg, i og med at BU har vedtaksmyndighet mht. navn på gater, veier og plasser i egen bydel.

Prosjekt gatenavn

Men Prosjekt gatenavn, etablert i 2008, sår tvil om Anne Brannfjelds vei er korrekt skrivemåte på veistubben mellom Brannfjellveien og Enoks vei.

Prosjektet ledes fra Byrådslederens kontor, og har medlemmer både fra Språkrådet, Stedsnavnstjenesten og Universitetet i Oslo.

Gruppen har som mål å utarbeide forslag til nye retningslinjer for navnsetting, dessuten kvalitetssikre allerede vedtatte navn.

– Vi kan ikke overprøve bydelsutvalgets vedtak, men dersom det er vedtatt en skrivemåte som ikke er i tråd med de faktiske forhold, ønsker vi eventuelt å påpeke feilen slik at der mulig å rette den opp, sier prosjektleder Ole Kristian Åsgård.

Ut av lista

Han har derfor anmodet Samferdselsetaten om å utsette skiltingen av Vei 2749.

– Det ville være uheldig å skilte nå dersom det viser seg at skrivemåten blir endret, sier han.

Denne uken skal Prosjekt gatenavn ta stilling til en rekke navn de har hatt til vurdering.

– De navnene som da tas ut av lista, vil bli skiltet i henhold til Samferdselsetatens skiltplan. Dersom Anne Brannfjelds vei da fortsatt står på lista over navn som bør vurderes nærmere, må vi eventuelt gjennom en ny politisk behandling, forteller Åsgård.

– Jeg tror vi snakker om en avgjørelse i løpet av høsten, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.