RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ola Elvestuen (t.v.) og Odd Einar Dørum er henholdsvis toppkandidat og ordførerkandidat for Venstre.
Ola Elvestuen (t.v.) og Odd Einar Dørum er henholdsvis toppkandidat og ordførerkandidat for Venstre. Foto: ARKIVFOTO

Dørum blir ordførerkandidat

Tirsdag bestemte nominasjonskomiteen i Venstre at Odd Einar Dørum blir paritets ordførerkandidat. Ola Elvestuen blir toppkandidat.

OSLO: – Dette er et sterkt team som vi tror vil gjøre en god jobb med å få gjennomslag for Venstres politikk i bystyret. Rådet fra Oslo Venstres medlemmer og bydelslag har vært meget tydelig når det gjelder disse fire kandidatene, som pekte seg ut med bred og sterk støtte i partiet, sier leder i nominasjonskomiteen, Bente Marie Nørgård.

For i tillegg til Dørum og Elvestuen innstiller komiteen på Toril Berge på andre plass og Guro Fjellanger på fjerde.

At Dørum stiller som ordførerkandidat er komiteen ekstra glade for.

– Svært mange ønsker at Dørum skal være ordførerkandidat, og vi er veldig fornøyd med at han har sagt ja til å stille opp, sier Nørgård.

Dørum blir dermed den fjerde ordførerkandidaten som er klar før valget i 2011. Fra før har Rune Gerhardsen (Ap), Carl I. Hagen (Frp) og Fabian Stang (H) blitt nominert, mens SV foreløpig har to kandidater; Marianne Borgen og Gülay Kutal.

Mens Venstres nestleder og gruppeleder i bystyret, Ola Elvestuen – ikke overraskende – troner på toppen av partiets liste, er det på de prioriterte tolv prioriterte plassene en rekke unge kandidater.

– Venstre har en underskog av unge, spennende politiske talenter som vi ønsker å fremheve, sammen med to samfunnsengasjerte seniorer som runder av vår prioriterte liste, sier Nørgård.

Forslaget fra nominasjonskomiteen består av i alt 65 navn. Det endelige vedtaket kommer på Venstres nominasjonsmøte lørdag 20. november.

SKATTELISTENE: Hagen tjener mest av ordførerkandidatene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere