RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drøyer med navn


Vei 2749 går inn fra Brannfjellveien (bildet) og ut i Enoks vei.Om gatestubben blir til Anne Brannfjelds vei, avgjøres kanskje til høsten. Foto: Aina Moberg
Vei 2749 går inn fra Brannfjellveien (bildet) og ut i Enoks vei.Om gatestubben blir til Anne Brannfjelds vei, avgjøres kanskje til høsten. Foto: Aina Moberg
I november 2008 døpte bydelsutvalget på Nordstrand Vei 2749 til Anne Brannfjelds vei. Prosjekt gatenavn trenerer dåpen.

EKEBERG: Det er selve skrivemåten som gjør at saken drøyer. Formelt sett gjelder lokalpolitikernes valg, i og med at BU har vedtaksmyndighet mht. navn på gater, veier og plasser i egen bydel.

Prosjekt gatenavn

Men Prosjekt gatenavn, etablert i 2008, sår tvil om Anne Brannfjelds vei er korrekt skrivemåte på veistubben mellom Brannfjellveien og Enoks vei.

Prosjektet ledes fra Byrådslederens kontor, og har medlemmer både fra Språkrådet, Stedsnavnstjenesten og Universitetet i Oslo.

Gruppen har som mål å utarbeide forslag til nye retningslinjer for navnsetting, dessuten kvalitetssikre allerede vedtatte navn.

– Vi kan ikke overprøve bydelsutvalgets vedtak, men dersom det er vedtatt en skrivemåte som ikke er i tråd med de faktiske forhold, ønsker vi eventuelt å påpeke feilen slik at der mulig å rette den opp, sier prosjektleder Ole Kristian Åsgård.

Ut av lista

Han har derfor anmodet Samferdselsetaten om å utsette skiltingen av Vei 2749.

– Det ville være uheldig å skilte nå dersom det viser seg at skrivemåten blir endret, sier han.

Denne uken skal Prosjekt gatenavn ta stilling til en rekke navn de har hatt til vurdering.

– De navnene som da tas ut av lista, vil bli skiltet i henhold til Samferdselsetatens skiltplan. Dersom Anne Brannfjelds vei da fortsatt står på lista over navn som bør vurderes nærmere, må vi eventuelt gjennom en ny politisk behandling, forteller Åsgård.

– Jeg tror vi snakker om en avgjørelse i løpet av høsten, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere