*Nettavisen* Nyheter.

DU er ønsket på festival

Årets navn-pengene skal brukes på festival for hele bydelen!

LUSETJERN: Ove Bevolden ble kåret til Årets Navn av Nordstrands Blads lesere og mottar 10.000 kroner til å fordele videre. Han har bestemt at Vær Stolt skal få pengene. Og at deler av beløpet skal brukes på årets festival. Som i år ikke bare skal nå Holmlia, men hele bydelen.

Trenger mer av alt

Festivalen har fra før fått 100.000 kroner fra Oslo Sør-midlene, men Ove har i kjent stil store ambisjoner. Han ønsker seg flere lokale sponsorer som vil profilere seg mot innbyggerne i Bydel Søndre Nordstrand og som vil assosieres med multikulturell kultur.

– I de to månedene som gjenstår til festivalen, som arrangeres den 29. og 30. mai, skal vi stå på for å få med oss folk, sier Ove Bevolden.

Han er på jakt etter folk som vil opptre med dans, musikk, folk som kan tenke seg å vise folkedrakter eller servere mat fra hjemlandet. Eller har helt andre ideer om hvordan de kan vekke interesse.

– Målet er å speile så mange kulturer som mulig og å vise hvor sammensatt og flott denne bydelen er, sier Ove Bevolden.

Han er også ute etter enkeltpersoner og grupper som kan tenke seg å bidra administrativt i arrangementet.

25.000 mennesker

Ove vil ikke si noe om ambisjonene for festivalen.

– For noen år siden kom det 25 000 mennesker til Holmlia. Om vi får se slike besøkstall i år, på selveste Grand Prix-dagen, gjenstår å se. I år foregår det meste ute på Lusetjern. Men ett av høydepunktene skjer innendørs. Da snakker vi om barneforestillingen Bonty, som spilles i Holmliahallen.

Grand Prix-forspill

Ove Bevolden ser sammenfallet med Grand Prix som en mulighet og ikke en begrensning. Det er nemlig tid nok til å besøke Lusetjern på dagen og se GP på kvelden.

– Tenk om vi fikk Alexander Rybak hit ut! Han hadde passet perfekt, drømmer festivalsjefen.

Som ofte får sine drømmer oppfylt. Mange store norske artister synes det er fint å stille opp for bydelen. Ofte krever de ikke mer enn å få dekket utgiftene sine.

– Vi vil ha på plass folk som kan vise internasjonalt særpreg. Det er mange organisasjoner som kan bidra her, tror Ove.

Han lover å kontakte veldig mange i ukene fremover, men håper noen som leser denne saken løfter røret og melder sin interesse selv.

– Om alt klaffer skal besøkende møte det mangfoldet vi har i bydelen. Vi skal vise dans, musikk, idrett, leker og mat. Om det står en stor stjerne på scenen som trekkplaster er ennå ikke avgjort.

Ove er ikke engang sikker på om det er noe mål i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.