RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Du kårer årets navn

Da er det endelig klart hvem som er de fire finalistene i kåringen av årets navn. Nå er det du som leser Nordstrands Blad som skal få siste ordet.

VÅRE BYDELER: Det har kommet inn mange gode forslag på verdige kandidater til årets navn 2008. Det er ulike personer som hver på sin måte har markert seg positivt i året som er gått.

Det har ikke vært noen enkel jobb å finne frem til de fire siste, fordi det var så mange gode kandidater som måtte velges bort. Vi er likevel trygge på at de fire som står igjen alle er verdige vinnere av prisen Årets navn 2008 i Nordstrands Blad.

Som vi har skrevet tidligere vil den som får flest stemmer et synlig bevis på utmerkelsen. Like viktig er nok kanskje muligheten til å gi 10 000 kroner til et lokalt formål. Det er Senter Syd på Mortensrud som gir denne pengegaven til lokalmiljøet.

Nå er turen kommet til deg og til selve avstemningen. Du kan stemme frem til 1. februar, og på ulike måter (se faktaboks). Men hver person kan bare stemme én gang og bare på én av kandidatene.

Da er det bare å ta frem mobilen, eller løpe til pc-en eller til postkassa og komme med din stemme!

LIV HEGSBRO:

Liv Hegsbro fylte 102 år i november 2008, men jobber fortsatt som frivillig ved Manglerud eldresenter. Hennes innsats tilsvarer en stilling på 50 prosent. Liv er frivillig tre dager den ene uka og to dager den andre. Det har hun gjort siden eldresenteret åpnet dørene for 27 år siden.

Hun produserer «ting og tang» for håndarbeidsgruppen knyttet til eldresenteret og deltar med varer på blant annet julemesser og påskemesser.

Under arbeidet deklamerer gjerne 102-åringen dikt eller synger Prøysen for damene på systua og syr fortsatt hardangersøm uten briller. Hun flørter gjerne med herrene på eldresenteret og svinger seg også på dansegulvet når muligheten byr seg.

Hun er alltid i godt humør og er nærmest blitt en maskot her på eldresenteret. Liv sprer glede og humor. Hun husker så mye fra sine yngre dager og deler sine erfaringer. Jeg har lært mye av Liv, og synes det er godt å se at hun fortsatt har så mye livsglede, selv om hun er gammel, sier styrer ved Manglerud eldresenter Heidi Karsrud Nordal.

KNUT CHR. HALLAN:

Knut Hallan har fremfor noen vært talsmannen for Folkeaksjonen mot giftdumping, og har stått midt i stormen. Simensbråten Ekeberg Arbeidersamfunn er blant dem som støtter Hallan, da de delte ut sin ærespris for kampen mot dypvannsdeponiet.

Vi har besluttet å gi prisen til Knut Chr. Hallan for hans enestående og selvoppofrende innsats og engasjement mot deponeringen av giftholdig slam i Bunnefjorden, vårt rekreasjons- og friområde, sa Ørjan Johansen, leder i partilaget, under utdelingen.

Hallan har skrevet leserbrev, aksjonert og demonstrert flere ganger for sitt syn, og også blitt bøtelagt i forbindelse med aksjoner mot deponeringen.

Hallan er et typisk eksempel på at folkelige interesser må stå på for å utfordre ekspertisen, myndighetene og byråkratiet. Det er bemerkelsesverdig og beundringsverdig, Hallan har tatt på seg en tung belastning på vegne av alle oss her i Oslo, sa Rune Gerhardsen i Oslo Ap under den nevnte prisutdelingen.

SARA NORDENSTAM:

Sara Nordenstam fra Lambertseter Svømmeklubb overrasket hele idretts-Norge da hun klinket til og tok bronse i sommer-OL i Beijing. Hun var raskt ute med å gi mye av æren for medaljen til hjemmeklubben:

De skal vel egentlig ha all ære for at jeg klarte dette, så det er klart jeg deler medaljen med klubben. Bak en utøver er det en rekke mennesker som gjør en god jobb, sa bronsejenta på 200 meter bryst til Nordstrands Blad.

Siden Sara kom til Norge fra Sverige, har alltid Lambertseter vært klubben hennes.

Jeg har hatt en ubeskrivelig støtte, både fra trenere og alle andre i apparatet. Det er tross alt på Lambertseter jeg har min daglige trening, sa Sara.

Prestasjonen taler for seg selv, svømming er en verdensidrett som er mye større internasjonalt enn de fleste «klassiske» norske vinteridrettene. Norge hadde ingen medaljer i svømming i noe tidligere OL.

På forhånd håpet Sara på semifinale.

Det var først da jeg slo i veggen i finalen, at jeg skjønte jeg hadde tatt bronse, sa Sara etter prestasjonen.

AMUND KVEIM:

Han har de siste årene nærmest blitt personifiseringen av Østensjøvannets venner i kraft av å være mangeårig leder. Da BU-leder Arnfinn Aabø i Østensjø delte ut bydelsprisen til foreningen i fjor, sa han at Bydel Østensjøs bydelspris gikk til Østensjøvannets venner for «deres utrettelige kamp forkultur og miljø rundt Østensjøvannet».

Dette kom som en overraskelse, men jeg vet jo at vi driver viktig og vesentlig arbeid, sa Amund Kveim da foreningen fikk prisen.

Kveim og hans medspillere har satt seg fore å verne om det uerstattelige området, en av Oslos aller viktigste naturperler. I 2008 kunne foreningen også feire sitt 25-årsjubileum, og dermed ble det flere anledninger til et tilbakeblikk på det arbeidet som foreningen har gjort.

Men som Kveim selv sier det i Sothøna (medlemsbladet til Østensjøvannets venner): Historiens dom blir hard om vi ikke lykkes med å gi verdiene ved Østensjøvannet videre til kommende generasjoner på en tilfredsstillende måte.

Slik stemmer du:

1 Send inn brev: Skriv hvem som er din kandidat og fyll ut ditt navn, adresse og telefonnummer. Sendes til Nordstrands Blad, Postboks 79 Bryn, 0611 Oslo. Merk konvolutten "Årets navn".
2. E-post: Send inn navnet på din kandidat, sammen med ditt eget navn, adresse og telefonnummer til redaksjonen@noblad.no. Merk e-posten med "Årets navn".
3. SMS: Send inn navnet på din kandidat, sammen med ditt eget navn, adresse og telefonnummer. Bruk kodeord NOTIPS, etterfulgt av et mellomrom, først i sms-en og send til 1932.
4. Internett: Stem her! Kryss av for din kandidat og fyll ut skjemaet med ditt eget navn, adresse og telefonnummer.
Blant alle som stemmer trekker vi ut fem vinnere som får fem Flax-lodd hver. Du kan bare stemme én gang! Vi må ha din stemme innen søndag 1. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere