RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Du kommer til å dø»


Jenta (13) og hennes søster frykter for sin egen sikkerhet ved Bjølsen skole.
Jenta (13) og hennes søster frykter for sin egen sikkerhet ved Bjølsen skole.
Drapstrusler, slag i bakhodet og mobbing har vært virkeligheten for en 13 år gammel elev ved Bjølsen skole i flere måneder. Foreldrene frykter for datterens sikkerhet, og mener skolen foretar seg lite.

BJØLSEN: Pappa kom til skolen torsdag før påske, for å snakke til dem som plager meg, etter det fikk jeg beskjed om at hvis faren min rører noen så kom han til å dø, sier eleven (13) fortvilet til Østkantavisa.

Helt siden like før jul har hun blitt sjikanert av medelever, uten at skolen har gjort noe med saken, i følge henne selv. Jenta har de siste ukene vært så utrygg, at hun ikke har turt å gå på skolen.

Utrygg

Bakgrunnen for hendelsen er i følge jenta en hendelse på Bjølsen fritidsklubb før jul. Det skal da ha oppstått en slåsskamp mellom jenta og to 13 år gamle gutter, som også er elever ved Bjølsen skole.

Det ble en slåsskamp og etter det har det vært mye fram og tilbake. De har slått meg i bakhodet og kastet flasker, yoghurt og potetgull på meg, sier jenta, som ikke ønsker å sta fram med navn og bilde, av hensyn til sin egen sikkerhet.

Hva var bakgrunnen for slåsskampen?

Jeg vet ikke helt egentlig, sier jenta, men forteller at en tredjeperson, som også er i jentas bekjentskapskrets har vært nevnt som årsak. Vedkommende skal ha sagt til de to guttene, som plager jenta at det var fritt fram å banke henne opp.

Skolen gjør lite

Jeg føler meg veldig utrygg, og jeg tør ikke å gå ut, forteller jenta.

Jentas foreldre er svært bekynmret over situasjonen, og kan fortelle om flere liknende hendelser også tidligere.

Jeg er skremt, og jeg er veldig bekymret for henne. Hun har vært borte fra skolen i to uker, og lærerene vet hvorfor. Likevel har de ikke foretatt seg noen ting, sier moren, som mandag var i møte med politiet om situasjonen.

Jeg følte at vi har kommet et lite stykke på veien, men hun føler seg fortsatt like utrygg. Selv om de har tatt hverandre i hånda på kontoret til sosiallæreren, så virker det som om det bare er for syns skyld. Nå har politiet bedt henne om å gå på skolen igjen, men jeg føler meg ikke trygg på å sende henne dit, sier moren.

Jenta selv gruer seg til å gå på skolen igjen.

Politiet sa at jeg nok kom til å få høre mye dritt, men at jeg bare skulle overse det. At jeg skulle snu meg å gå. De har jo lovet å ikke plage meg, men jeg er redd for at det ikke blir noen bedring, sier hun fortvilet.

Drapstrusler

Da jentas foreldre tok kontakt med politiet, leverte de hele fire A4-sider med utskrift fra MSN. Her skal jenta ha blitt sjikanert på det groveste, og ved flere anledninger har hennes far også blitt drapstruet.

De skrev at de skulle drepe ham, og de har sagt at de skal kappe av ham hodet og beina hvis han gjorde noe mer, sier jenta.

Moren hennes mener nå at skolen må gjøre mer for å hjelpe datteren.

Skolen må ta dette ansvaret, det er veldig alvorlig. De som gjør dette eier jo ikke respekt for voksne, sier moren til jenta, som synes det er skremmende at gutter ved skolen angriper yngre jenter.

Verken rektor eller lærerne gjør noe, det virker nesten som om de er redde for noen av elevene, forteller moren.

Tok igjen

Både moren og jenta erkjenner at hun ikke er helt uten skyld i saken selv. Likevel mener de det er prekært at skolen ikke gjør mer med tanke på alvoret i saken.

Jeg har slengt litt med leppa tilbake, men det har bare vært når de har gjor noe mot meg, forteller jenta.

Hun har sagt fra, men det er egentlig ikke poenget. Det vi mener er alvorlig her er at lærerne ikke griper inn. Det virker som om de vil at elevene skal ordne opp selv, sier moren til jenta, som mener situasjonen har blitt enda verre etter at hun og jentas far tok affære.

Det virker som om det har blitt verre etter at vi blanda oss, særlig de siste ukene, forteller hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere