RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det skjer mye i kollektivtrafikken i Oslo for tiden. Du må regne med å være litt mer tålmodig enn vanlig.
Det skjer mye i kollektivtrafikken i Oslo for tiden. Du må regne med å være litt mer tålmodig enn vanlig.

Du må fortsatt være tålmodig

Ruter driver stadig med ombygging og utbedringer av kollektivnettet. Derfor må du fortsatt smøre deg med tålmodighet, og bruke buss.

OSLO: Holmenkollbanen, som skal oppgraderes til full T-bane-standard er det mest omfattende prosjektet Ruter har. Strømskinner skal monteres langs hele strekningen. Dessuten bygges det en ny Holmenkollen stasjon. Hele linje 1 er fortsatt innstilt. Du må ta buss mellom Majorstuen og Frognerseteren. Videre mellom Lillevann og Midstuen, og strekningen Slemdal-Gråkammen-Vettakollen. De to førstenevnte linjene kjører etter samme mønster som T-banen. Men for strekningen Slemdal-Gråkammen-Vettakollen kjøres det bare halvtimesruter. Og bare fram til 21.00.

Men, de som er lei av bussen får en tidlig julegave 6.desember. Da gjenåpnes Holmenkollbanen. Banen vil dermed med stå klar til å ta i mot den enorme trafikken som ventes under ski-VM neste år.

Uhell fører til buss

T-banelinje mellom Ullevål stadion og Sognsvann har fortsatt redusert trafikk etter at en trailer kjørte seg fast og ødela deler av brua i Karl Kjeldsens vei ved Kringsjå. Mellom Berg og Sognsvann har trafikken foregått på ett spor og med 30 minutters intervaller. Nå kjøres annenhver avgang mellom Sognsvann og Ullevål stadion med buss og T-bane. Reperasjonsarbeidet ventes å være ferdig iløpet av denne uken.

Bussen brukes flittig av Ruter også andre steder. Trikkelinje 13 mellom Thune og Solli har siden 19.juni vært under oppgradering. Dermed trafikkeres denne strekningen med buss. Arbeidet skal pågå fram til 14.august.

Forsinkelser på Økern

12.juli startet et omfattende anleggsprosjekter i Økern-området. De neste tre årene skal det bygges et nytt veisystem. Det vil føre til store endringer i kjøremønsteret. Østre Aker vei stenges og flere busslinjer blir midlertidig lagt om og får endrede stoppesteder. Ruter kan ikke love at det ikke vil skje uten forsinkelser.

Her kan du lese mer om linjene som legges om i Økern-området

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere